En varm solfylt august kveld var en fin innledning til BSF’s 80 års jubileumsfest, som begynte med en glass hvitvin på terrassen til restauranten Bekkestuene.  Etter hvert flyttet foreningens 21 gjester inne i egen stue for festmåltid med en innledning av toastmaster Einar Ofstad.  Det ble servert biff, svin eller laks, sammen med rødvin eller hvitvin.  Frank Haugen holdt et innlegg om BSF’s historie.  Frank, en av BSF’s virkelige veteraner, var en av forfatterne til et hefte med tittelen ”BSF fra 1938 til 1988”.  Frank hadde den gang anledning til å treffe flere av BSF’s tidlig medlemmer og er dermed førstehånds informant om tidlige år.  Frank fikk også tildelt pokal som vinner av 2018 klubbmesterskap i fiskesti. 

Kveldens høydepunkt var utnevnelsen av Knut Gullbekk som æresmedlem.  Kjell Hammershaug foretok overrekkelsen av et æresmedlem-diplom. Knut har gjort en stor innsats for BSF over mange år, bl.a. som styremedlem.  Det er Knut som organiserer arrangementer og utflukter.  Det er også takket være Knut at BSF stiller på konkurranser og stevner.  Han ringer og ordner, oppfordrer andre til å bli med.

Utover kvelden ble det tid for foredrag av John Kardash om fiskerens gleder og utfordringer, fulgt av Idar Olsen som fortalte om naturopplevelser rett i vårt nærmiljø.

Kvelden ble avsluttet med dessert og kaffe fulgt av et lotteri.


BSF / LSF meitecup på Vågevann 26. august 2018


Tre fiskere fra BSF møt opp på cup-stevnet på Vågevann. Treg fiske.  Vinneren var Kjell Hammershaug med 8 abbor, vekt 250 gr. 


KM sjøfiske 25. august 2018

Her er resultatet av Klubbmesterskap i sjøfiske ved Høvikvollen. Fem fiskere deltok i KM.


1 Knut Gullbekk.           0.430 gr

2 Eirik Gundersen.        0.140 gr

3 Kjell Hammershaug    0.020 gr


Som dere ser, var det svært dårlig fiske denne dagen. Det ble fisket med sluk, duppmeite med brisling og bunnmeite med diverse god lukter! De fiske artene som ble tatt, var kutling, bergnebb og hornhjell. Vi hadde håpet på gode fangster av makrell ettersom det normalt er bra.Laksefiske på Numedalslågen 5. august 2018

Numedalslågen er en vakker og mektig elv med en bra laksefiske, ofte storlaks.  Valdet Rien Vest ligger ca. 20 km syd for Brufoss.  Vill natur langt fra bebyggelse. Valdet var ca. 1 km i lengde og nesten hele strekningen var fiskbart.  Lett å vade.  Men året 2018 er en vanskelig år for laksefiske.  Lite vannføring og høy vann temperaturer. På søndag ettermiddag tok Ole Steen en stor og pen laks på over 5. kg.  Denne fisken ble det eneste som vi fikk på land.  John hadde på en laks på mandag morgen, men klarte ikke å få den inn.  Ellers var det ingen kontakt med fisken.  Hytten der vi overnattet var primitiv, men heldigvis ga det fine sommerværet mulighet for å sitte og spise ute.


Fiskegruppen omfattet Ole, John, Knut L. og Karl Erik.  Stemningen var at fisketur til Numedalslågen også burde arrangeres til neste år.  Med en mer normal norsk sommer kan vi oppleve en virkelig bra fiske på Rien Vest.


BSF utemøte på Burudvann 11. juni 2018

En dag med ganske normalt Bærumsvær.  Overskyet, litt kaldt.  Slutt med sydenvarmen.  Passet oss bra.  Vi fikk hele Burud stranden til oss selv.  Med 8 deltakere gikk det unna flere pakker med pølser og lomper.  Flere tok med fiskestang.  Fisken var bitevillig og alle som prøvde fikk fisk.  Eirik var suveren.  Han tok opp over 10 fisk - ørret, brasme og abbor.  Møtet ble avsluttet med klubbmesterskap i fiskesti.  Et noe originalt valg av spørsmål – Glommavassdrag, kjente steder i Nordmarka, fiskeregler i marka og sjøfugler – opplevde flere deltakere som vrien.  Vinneren kåres på september medlemsmøtet. 

BSF/ LSF meitecup på Steinsfjorden 10. juni 2018

Selv om kraftig tordenvær truet nabobygdene, hadde LSF og BSF fire greie fisketimer på Steinsfjorden.Fisken spiste «mygg» som gale, og avslørte derfor hvor de var.

BSF`erne tok både 1 og 2 plass i det fine været, og dermed også lagseieren!

 

1  K Hammershaug BSF       2420

2  K Gullbekk                         1860

3  Cato Røenbakken LSF      1700

4  Stein Ødegård                   1140

5  Knut Hoftvedt                      860

 

LAG:

1 BSF   4280

2 LSF    3700


Barnas fiskesommer på Burudvann 3. juni 2018

Datoen for fiskesommer bestemmes i mars.  Om det blir regn eller sol er det opp til naturen å bestemme.  Årets arrangement falt på årets varmeste søndag med rekordbesøk på Bærums fineste ferskvanns badestrand.  Vi ankom vannet kl. 9, rigget opp stengene og satte alt klart på demningen slik at vi fikk plassen reservert til fiske.  Interessen for å prøve fiskelykken var stor blant barna, og også blant foreldre.  20 tegnet seg på fiske.  Fra kl. 10-12 ble det tatt mange fisk.  Etterhvert kom flere badegjester, og fisken skremt av alle uroen i vannet.  Dermed ble det tatt bare noen få fisk den siste timen. 

Største fisk var en brasma på 400 gr.  Det ble tatt opp 20 fisk, for det meste brasma, men også flere abbor og ørret. 

Se flere bilder på BSF’s  Facebook side. 


Havfiske Holmestrand 2. juni 2018

Ut fra Holmestrand brygge med skipper Gunnar på en stille og solsterk morgen med temperaturen allerede over 20 grader.  Turen gikk sydover hvor det var bra fangst uken før.  Fisken viste seg på ekkoloddet og det ble tatt flere pene koljer fra 70 til 100 meter.  Etter flere timer med fiske begynte fiskebittet å dabbe av.  Skipperen prøvde et par andre kjente steder, men vi fikk aldre den kontakten med fisken som ved de tidligere morgentimer.  Det ble tatt over 30 fisk, for det meste kolje.  Største fisk var kolje på 2,5 og 1,5 kg pluss en sei på 1,9 kg.  Ingen kontakt med makrell.  Et par uker for tidlig. 

Rydding Lysakerelva mai 2018

PØLSER,  KJEKS  og  BRUS  V. LYSAKER n

 

Selv om været oste av hagekos,  møtte en liten BSF-gjeng nok en gang til rydding i Lysakerelva...Og nok en gang ble resultatetat folket på Jar m. omegn er mye flinkere enn Lommedølingene til å kaste stort og lite søppel hjemme.

 

Kveldens fangst: 2 trillebårhjul, 1 stor presening,  4-5 svært dyre motegensere fra He-Man og noen få søppelsekker m. plast.Dette må vi si var beskjedent for en så lang elvestrekning.

 

STOR takk til BSF-erne.


KM Meite på Tyrifjord / Storøya 27. mai 2018

Maimåned er en god tid for å kunne finne mort i Tyrifjorden.  Mort kommer i stim nær til land og er ofte ganske bitevillig.  Slikt var tilfellet i år.  Morten samlet seg på øysiden av Storøy brua.  Fisken var aktiv og viste seg ofte med vak.  I denne perioden var det ganske lett å ta fisken ved å kaste mot vakene.  Flere mort var av bra størrelse.  Det ble også tatt en del abbor, også flere av pen størrelse.  Etter hvert som båttrafikken tok seg opp, forsvant fisken.  Det ble en dødperiode fra 12-13.  Da dukket opp en ny stim med fisk som holdt seg dypere i vannet, og fiske fram til avslutningen kl. 14 var ganske bra.  Det ble tatt 45 fisk med gjennomsnittsvekt 154 gr.  Største fisk - abbor 330 gr.

Resultater

1.John Kardash 4030 gr.

2.Knut Gullbekk 2770 gr.

3.Kjell Hammershaug 110 gr.


Rydding i Lomma mai 2018

Etter venting på at den høye vannstanden i Lomma ville gi seg, var tiden endelig inne for å rydde elva for sykler og handlevogner ved bruene ovenfor handelssenteret.  Elva skulle se pent ut til 17 mai.  Resultatet fra første dags rydding var ni sykler og 3 handlekurver.  Uken etter ble det tatt en ny runde langs elvekantene på begge sider.  Fangsten var 2 sykler, 1 handlevogn og seks sekker søppel, for det meste plast og flasker.  Det ble også fisket opp to veiskilter.  BSF’s ryddegjeng (6 stk) avsluttet den fine maikvelden med pølser og kaffe. 

BSF / LSF meitecup 23. mai 2018 på Nitelva


Supert BSF-resultat

Denne ukens meitekamp rett ved Lillestrøm sentrum endte svært bra for BSF. Etter 3 timers kveldsfiskeendte BSF på 3880 gr., mens Lillestrømgutta måtte nøye seg med 2080 gr. Individuelt var John Kardash uslåelig, han lurte opp 2440 gr. alene!! De 2 andre på laget var Gullbekk og Hammershaug.


Havfiske Holmestrand  21. april 2018

En fin dag for årets første Holmestrand tur.  Blå himmel.  Vindstille.  For en sjelden gang gikk det an å stå på dekk uten jakke.  Skipper Jørn ankret båten ca 20 minutter øst for Holmestrand brygge, hvor han fikk fisk i forrige uke, og skrudde av diesel motoren.  Deilig å fiske i stillhet.  Dybden var 100 meter.  Fjorden var brunfarget grunnet flomavløp fra Drammenselva.  Ekkoloddet viste at fisken var i bevegelse.  Fisken kom og forsvant og viste seg på forskjellige dybder.  Det ble tatt en del fiske når den var til stede.  Det var også dødperioder når ingen fikk napp.  Det ble tatt ca 12 fisk av brukbar størrelse som vi beholdte, pluss en del hvitting og småfisk som ble returnert til havet.  Flere sei og kolje på ca 1,5 kg størrelse.  Største fisk var en kolje på 2,5 kg. 

Isfiske cup på Sollihøgda / Store Tjernsli ved 14. april 2018

Ved årets siste stevne i Asker / Bærum isfiske cup fikk vi virkelig følelse av at våren endelig har kommet.  Sol, og temperaturer over 10 grader.  Men vannet var fremdeles omringet av et tykt snølag og man måtte til kranken på isboret for å trenge gjennom isen. Fangsten ble abbor, for det meste av små størrelse.  Abboren var bitevillig, men på bevegelse.  Det ble boret mange huller for å finne fisken.  Stevnet var en åpen stevne arrangert av Sollihøgda JFF.  I tillegg var konkurransen den siste serie i serien av tre i vår lokal cup.

Dagens resultat fra Sollihøgda:


                 Kay Amundsen     Acerina       2100 gr

                  Stein Adolfsen      AJFF          1584

                  Knut Gullbekk       BSF           1583

                  K Hammershaug  BSF            1366

                  J Kardash             BSF            1288

                  A Stokke              AJFF           1044

                  A Wien                 AJFF             675

                  A Næss                SJFF              84


Samlet resultat Asker / Bærum isfiske cup.  2 av 3 stevner tellende:

1.Knut Gullbekk 

2.Asgeir Wien       

3.Stein Adolfsen 

4.Kjell Hammershaug 

5.John Kardash               

6. Arve Stokke         


Samlet vekt over 3 stevner: BSF  11800 gr   AJFF  8700 gr.


BSF Årsmøte 19. mars 2018

Årsmøtet valgte følgende styre:


Formann         Kjell Hammershaug   Første halvår

                          John Kardash              Annet halvår

Kasserer          John Kardash              Valgt for 2 år

Nestformann Knut Gullbekk             Valgt for 2 år

Sekretær         John Kardash              Valgt for 2 år

StyremedlemTommy Sandli              Ikke på valg

1. Vara            Einar Ofstad                 Valgt for 1 år

1. Vara            Eirik Gundersen           Valgt for 1 årKlubbmesterskap isfiske på Stovivann 11. mars 2018

En ganske fin dag på Stovivann.  Et par minusgrader og en snødekke som ga vanskelig fremkomst.  Isen har blitt tykk på denne årstiden, ca 50 cm.  Fisken var bitevillig når man endelig fant hvor de holdt til.  Men størrelsen var for det meste ganske små.  Vinneren tok opp 57 fisk.  Med totalvekt på 2,2 kg, ga det en gjennomsnittsvekt på 40 gr.  Det ble tatt for det meste abbor.  Noen få mort.   

Resultater:

1.John Kardash 2220 gr.

2.Knut Gullbekk 1220 gr.

3.Kjell Hammershaug 720 gr.


Fiskecup Bærum / Asker på Steinsfjord 4. mars 2018

Dagen begynte noe kaldt og overskyet.  Men solen viste seg utover dagen, slik at det ble riktig trivelig å stå på isen.  Som ofte er tilfelle, var det vanskelig å finne fisken på Steinsfjorden. Men tre fiskere hadde likevel et bra resultat på en dag når fisken ikke var så bitevillig.  Gratulerer til Knut Gullbekk som fikk første plass  med over 3 kilo med abbor.


Resultatlista fra Steinsfjorden 4-3-18


1. Knut Gullbekk.               Bærum sp.                3120 gr.    Plassiffer 1

2. Asgeir Wien.                  Asker jff.                   2950 gr.    Plassiffer 2

3. Kjell Hammershaug.       Bærum sp.                2180 gr.    Plassiffer 3

4. Stein Adolfsen.              Asker jff.                   1120 gr.    Plassiffer 4

5. Jan G. Oppegård.          Bærum sp.                  760 gr.    Plassiffer 5

6. Ole J. Steen.                 Bærum sp.                  550 gr.     Plassiffer 6

7. John Kardash.               Bærum sp.                  220 gr.    Plassiffer 7


3 manns lag.

----------------------

Bærum sp.

Knut Gullbekk.                   3120 gr.

Kjell Hammershaug.          2180 gr.

Jan G. Oppegård.                760 gr.

                                      ------------

Totalt:                               6060 gr.


Asker jff.

Asgeir Wien.                      2950 gr.

Stein Adolfsen.                  1120 gr.

                                        -----------

Totalt:                               4070 gr. 


Barnas isfiskedag på Dælivann 3. mars 2018

Heldigvis ble det slutt med den ekstreme kuldeperioden, slik at vi fikk en fin dag på Dæivann.  Vannet var dekket med et snølag og isen var tykk, ca 50 cm.  Men det ble boret mange huller og fisket opp en del abbor.  Til tross for at fiskebiten var noe treg, var barna dyktig, og alle fikk flere fisk. 

KM isfiske på fjorden 18. feb. 2018

Årets klubbmesterskap sjø isfiske begynte på en tung dag med snøfall og en fjord dekket med nysnø som gjorde fremkomsten ganske tungt. Et par uker med minusgrader ga solid og trygg is.  Etter et forsøk ved Kalvøya fortsatte de fleste fiskere til Store Ost.  Tidligere turer denne vinteren har gitt få torsk, og slik var tilfellet ved søndagens konkurranse.  Det ble likevel tatt fire pene torsk ved Store Ost og Borøya, i tillegg til en god del hvitting.  Største fisk ble en torsk tatt av Ole Steen, vekt 1580 gr. 


Resultater:

1.John Kardash              4630 gr

2.Ole Steen                   3330 gr

3.Knut Gullbekk             3220 gr

4.Kjell Hammershaug     1210 gr


Røyefiske på Tunhovd 26-28 januar 2018

Tunhovd turen har vi sett frem til fordi vi opplevde bra fiske i fjor.  Det ble 5 BSF deltakere: Kjell, Knut, Karl Erik, John og Ole.  Vi bodde i en hytte på Tunhovd camping på nordenden av vannet.  Fiskeplassen var på sydenden av vannet nær demningen.  Langt å kjøre hver dag.  Fredag og lørdag var det ordentlig kaldt, 12-14 minusgrader.  Lett å fryse fingrene.  Noe varmere på søndag.  Det ble tatt mange fisk, men de fleste var små og ble returnert til vannet.  Etter mange timers hardt fiskearbeid, ble det tatt noen pene røyer.  Vi ble fortalt at det ble tatt bra fangster tidligere i januar.  Kanskje vi prøver en tidligere dato til neste år.

Isfiske cup Asker / Bærum på Høymydammen 7.1.2017

En god start på isfiske cupen, hvor vertene Asker JFF stilte med bål, kaffe og kaker.  Fiske begynte noe tregt, men etter hvert ble fisken lokalisert og det ble tatt en god del fisk, men for det meste ganske små. Fisken kan vel kalles tusenbrødre. Totalfangst nesten 4,5 kg. Ut fra dette ble det tatt opp ca 180 fisk.

Asker var best og tok de 2 første plassene. Etter veiing ble dagen avsluttet med pølsesteking og kaffe. 


Romjulstur Harestuvannet 27 desember 2017

Et heldig treff med været, et par minusgrader med et glimt av sol.  Vi er kjent med Harestuvannet fra tidligere cup konkurranser.  Det er bra mulighet for å ta store abbor og sik, men vannet kan noen ganger være vrien å fiske.  Denne dagen var av den vanskelige typen.  Fiske før lunsj ga bare et par små abbor og en sik.  Etter en runde med pølsesteking tok vi et siste forsøk på isen.  Denne gangen ble fisken mer ivrig og vi fikk kontakt med både abbor og sik, men fremdeles ganske treg fiskebit. 

FM sjøfiske 15. oktober 2017

BSF arrangerte årets FM i sjøfiske som ble holdt på Krokstrand ved Hvitsten.  Oppmøte var brukbart med 11 deltakere.  BSF stilte med 5 deltakere.  Som ved forrige KM, var det vanskelig å ta fisk på Krokstrand.  Det ble tatt mye småfisk. Få godkjente torsk, men mange under minstemål. Artene som vi fikk var torsk, makrell, hvitting, berggylt, bergnebb, flyndre, ulke, fløyfisk og lyr.  Odd Olsen fra Lillestrøm fisket best og fikk flere fisk med tellende størrelse.  Eirik Gundersen fra BSF tok en solid annen plass.  3 BSF fiskere på 4 til 6 plass.   

Vi i Bsf takker for oppmøte. Neste års stevne i sjøfiske er på Sjøstrand i Asker.

Resultat fra FM-sjøfiske Krokstrand 2017.

1. Odd Olsen  Lillestrøm sp.                 1990 gram

2. Eirik Gundersen  Bærum sp.            1930 gram

3. Knut Hoftvedt  Lillestrøm sp.           1880 gram

4. Kjell Hammershaug  Bærum sp.        940 gram

5. Knut Gullbekk  Bærum sp.                930 gram         

6. John Kardash  Bærum sp.                 850 gram

7. Kenneth Olsen  Lillestrøm sp.           500 gram

8. Odd Jansen  Bærum sp.                   360 gram

9. Finn Alnæs  Lillestrøm sp.                 240 gram

10. Stein Ødegård  Lillestrøm sp.            50 gram

11. Deltaker fra AJFF.                                  0


Havfiske Holmestrand 8. oktober 2017

Årets siste Holmestrand tur begynte med stille hav og optimisme.  På skipperens tur dagen i forveien ble det tatt flere pene sei og torsk.  Turen gikk nordover mot Sandebukta.  Etter 2 timers fiske økte vinden og skipperen kunne ikke holde båten på plass.  Båten flyttet til en bukt i nærheten av Bjerkøya, hvor det var mindre vind.  Her var det fiskerikt, men de større fiskene som vi var ut etter uteble.  Det ble tatt over 120 fisk, for det meste sild og hvitting.  Største fisk var en torsk på 1,5 kilo, tatt av Karl Erik. 


Rundtur i Bærumsmarka 17. september 2017

Målet med turen var til å besøke noen av Bærumsmarkas beste ørretvann og samtidig nyte en fin høstdag.  Fire syklet opp fra By til Småvann, hvor turen begynte.  På Småvann prøvde alle fiskestangen, uten at det ble noen fisk.  Turen gikk videre til Ristjern, som er ca 2 km vest for Småvann.  Over de årene har det vært regelmessig fiskeutsetting i Ristjern. Den er nå for det meste gjengrodd med vannplanter.  En mindre fisk.  Etter Ristjern ble det en kort tur til Byvann.  En fisk. 


September er en vanskelig måned for fiske i markas stille vann.  Ingen vak. Lite liv i fisken.  Det ble fisket med både mark og spinner / sluk. Havfiske Holmestrand 10. september 2017

Selv om været skulle bli høstdårlig i Holmestrand, ble vi møtt av en solbrun skipper og absolutt godkjent vær søndag 10.  0700 var nok litt tidlig for et par BSF`ere -derfor god plass denne gangen.  Skipper’n ville gå sydvestover, og etter et lite kvarter begynte HVITTINGENE å bite. Utover fiskedagen lot flere brukbare seier, et par store torsker og noen koljer seg lure av Bærumsk godlukt. Små kroker og fersk agn ga pene fangster!

Største Fish; Torsk 2.6 kg lurt opp av Kjell.


Harrtur til Rena 5-6 september 2017

BSF fortsatte mange års tradisjon med en høst harrtur til Rena / Glomma.  Det var meldt dårlig vær, men dagene ble ikke så verst likevel.  Lett regn inn imellom, men helt vindstille og brukbar temperatur.  På begge dagene var det en insekt klekking.  Små sorte insekter med vingene oppe, flyttende på vannet.  Men fisken virket uinteressert i insektene.  Ingen vak.  Fisken var lite bitevillig.  Det ble tatt en del mindre harr, men de store fiskene uteble.  Turens høydepunkt - Karl Erik fikk en ørret på 800 gr. rett før vi skulle gi oss for dagen. 

NM Meite på Nitelva 27. august 2017


N M MEITE  ble arrangert av Lillestrøm Sf i helgen. Fiskested var Nitelva som i mai og juni var stinn av laue og brasme (virkelig store mengder). Nå i helgen hadde alle disse svømt tilbake til Øyeren...., og langt over halvparten av 79 deltakere var veldig skuffet over sine fangster (inkl. BSFs fiskere).


Knut Marius Berg fra foreningen Skogen viste nok en gang at hedmarkingene er suverene meitefiskere, han vant med 2.3 kilo bitte små hork.Klubbmesterkapet sjøfiske 26. august 2017


KM ble holdt på Slottet ved Storesand på Hurumlandet.  Vinneren ble Knut Gullbekk med flere fine makrell, samlet vekt 1840 gr. 

Ørretfiske på Beito 1-2 juli 2017

Få påmeldt, men det ble tur likevel til Beito med Kjell, Thorild og John for å prøve ørretfiske på elva Raudøla. Overnatting var på Grønolen Gjestegård, et vakkert historisk hotell.   Elven er kjent som en bra ørretelv.  Vannet er krystallklart og renner gjennom en vakker stein terreng.  Men grunnet lite regn, var vannføringen lavt slik at fiske var vanskelig.  Det ble tatt noen få ørreter på noen av de dypere kulpene.  På den fineste kulp var det flere stor ørret som vaket.  Flere tok kroken men ble ikke hektet.  På slutten klarte Kjell å ta en fin stor brunørret fra kulpen.  Den hadde lengde på 45 cm. 

Fiske ekspedisjonen fortsatt på søndag til Gausdal / Dokkvann, hvor det overnatting i telt og fiske utover kvelden.  Vulgata klekkingen var i gang med dusinvis av insekter flytende på vannet.  Men fisken hadde interesse bare for å spise ekte vare og var ikke interessert i flue imitasjoner, sluk eller mark.  Ingen stor fiskeopplevelse, men en fin naturopplevelse å se ørreten feste på disse store insekter.  Kanskje Dokkvann-ørreten tar neste år.


Meitefiske konkurranse på Sollihøgda 30. juni 2017


3 fra BSF deltok i Sollihøgda JFF's årlig meitefisk konkurranse.  Knut Gullbekk ble suverent best av seniorene med 1180 gr (25 fisk) i tillegg til 2 ikke tellende ørret på 300 gr og 240 gr.  Kjell Hammershaug ble nr. 2 og John Kardash nr. 3.


Medlemsmøte / utemøte på Burudvann 12. juni 2017

Truende værutsikter.  Regn kl. 17.  Men solen viste seg som bestilt når vi nådde Burudvann kl. 19.  Etter pølsegrilling prøvde vi med fiskestang fra demningen.  Fisken var i bitehumør.  Flere abbor, en fin brasme og 2 pene ørret.  Fiske med mark er beste måte å lure ørreten i Burudvann.  Etter maten ble det en runde på KM fiskesti arrangert av Kjell, som påstod at spørsmålene var enkle, men for det fleste virket ganske vrien. 

Barnas dag på Burudvann 3. juni 2017

Dagen var grått og litt kaldt, men 38 Bærums barn sammen med foreldre møt opp likevel for å prøve fiskelykke på Burudvann.  I perioder var fisken bitevillig.  Det ble tatt over 30 fisk.  Syv av fiskene var store brasma mens resten var abbor.  Alle fisken ble tatt på mark.  Fiske på bunnen var mest effektiv.  Flere av foreldre viste interesse for BSF og har tenkt å bli medlemmer.  Stemningen blant deltakerne var bra.  Mange fornøyde barn.  Alle fikk premie.  De ble servert pølser med lomper for de som var sulten.

KM meite 28. mai 2017 på Dikemarkvann

En truende værmelding dagen i forveien.  Regn som heldigvis aldri kom.  Utgangen av mai er et bra tid for fiske i Dikemarkvann.  Fisken av alle slag var ganske bitevillig, men fisken var på bevegelse og det gjaldt å finne stimen.  Det ble tatt abbor, sørv og mort, for det meste småfisk.  Alle fikk bra med fisk.  Knut Gullbekk var klart best og ble klubbmester med 2190 gr.  Resultatet ble følgende:


1.Knut Gullbekk 2190 gr

2.Eirik Gundersen 1770 gr

3.Kjell Hammershaug 1370 gr

4.John Kardash 1090 gr


Havfiske Holmestrand 20. mai 2017

Ut med skipper Gunnar kl. 8 fra Holmestrand brygge i bra vær.  Fiske begynte syd for Langøya på 90 meters dyp.  Få fisk.  Båten flyttet vest for Langøya mot Bjerkøya, hvor vi fant noen fisk, for det meste hvitting.  Men vi savnet seien, som normalt finnes på 40-50 meter.  For tidlig for makrell.  Det ble tatt til sammen 25 fisk.  Den største var en hvitting på 1,1 kg, tatt av Bjørn Bergheim.

Rydding i Lysakerelva 15. mai 2017

Fem sekker med søppel.  Mindre enn i tidligere år.  Kan ha å gjøre med at vi har ryddet bra over mange år og fjernet mange store gjenstander.

Rydding i Lomma – 10.mai 2017

BSF gutta ga alt for miljøet.  6 BSF’ere trosset regn, sludd og kulde for å rydde Lomma.  Det ble 8 sekker med søppel, 2 sykler, 3 sparksykler og 1 madrass.  Takk for innsatsen til Kjell, Kristian, Knut, Ole, Karl Erik og John. 

Havfiske Holmestrand 29 april 2017

Virkelig treff med været.  Utover dagen sol, stille sjø og 12 grader.  Dagens tur var med ny skipper.  Båten til skipper Jørn er tidligere brukt til yrkes fiske og den er rask og romslig.  Fisket pågikk syd for Langøya på 100 meters dyp.  Fisken befant seg på bunnen.  Det ble tatt over 60 fisk, både kolje og hvitting.  Flere av koljene var av pen størrelse.  Den største på 2,3 kg var tatt av Kristian Engeland.  For første gang ble det en Holmestrand tur uten å ta sei. 

Vinneren av 2017 BSF fotokonkurranse

Scenen for årets vinnerbilde er Burudvann i høst, dekket ved et  tynt lag av nyfrosset is.  Bildet er tatt av Knut Gullbekk.

KM isfiske 18. mars 2017 på Steinsfjorden

Når 100 isfiskere møtes på Steinsfjorden, vil alltid vinnervekta alltid være 15 kg. +++. Når BSF tar turen til det velkjente abbor/gjeddevannet, er vinnervekta som regel mindre!  Men Knut Gullbekk og Eirik Gundersen imponerte stort forrige helg, og etter 45 min spasertur på isen fant de en "lur" plass. Knut endte på 4.44 kg abbor/mort og ble dermed KLUBBMESTER,  mens EIRIK endte på en sterk annenplass,  3.12 kg.  Vi andre vaket rett ved 0-100 gr., men alle gjorde sitt beste på "ikke-lure" plasser.

Skapertjern 12.3.2017 - 2 plass til Knut Gullbekk

Gratulerer til Knut Gullbekk som ble nr. 2 i veteran klassen med 1,9 kg.

GULLBEKK FISKET GLIMRENDE I HEGGEDAL

Søndag 11-3 arr. Asker JFF sitt "faste"  isfiskestevne på Gjellumvann. I det fine været stilte EIDSVOLL JFF med over 10 fiskere, og dermed blir det vanskelig å hente seg en premie der...  Men KNUT GULLBEKK brydde seg ikke om det! Han pilket glimrende hele dagen, og lurte opp  2388 gr. som ga 2 plass i veteranklassen, og 3 pl. i hele stevnet. Flott gjort

Barnas isfiske dag på Dælivann 4. mars 2017

Andreas  5 år

Helge 12 år

Ellen 9 år


Dælivann viste seg på sin best side.  En vin vinter dag, bra is og lett å få fisk.  Tre barn med foreldre møt opp for å prøve isfiskelykken.   Etter noen instruksjon og litt øvelse fikk alle fisk.  Det ble for det meste små abbor, men også litt større mort.  Helge, 12 år, ble etter hvert virkelig dyktig og fikk til slutt over 25 fisk.  Foreldre fikk også prøve seg på isfiske, og ble like engasjert som barna.  Alle barna fikk en isfiske sett som premie for deltakelse.  Et tiltak til å gjenta til neste år.  En takk til Karl Erik som ofret VM lørdagen for å stille opp og hjelpe til. 


Fylkesmesterskap isfiske 25.02.2017


Gutta som ofret seg i snø og kulde.


I helgen har alle "aktive" fylker i Sør Norge arr. FM ISFISKE, i Akershus var hjemmefiskerne fra Eidsvoll og Nannestad klart best på Skrukkelisjøen.

BSFs tre beste ble Gullbekk  1900 gr, Hammershaug  1400 og Gundersen  1200.


KM isfiske på sjøisen 18.2.2017

2017 har vært et år med bra is på fjorden, som strakk helt ut til Store Ostsund.  Men 2017 har vært et år hvor torsken har uteblitt.  Det var også tilfellet for KM.  Det ble tatt bare en torsk.  Den ble fanget på Lille Ostsund.  Ellers var det tatt hvitting og flynder.  Den ene torsken, tatt av John Kardash, var nok til å vinne konkurransen.

 

Resultater:

1.John Kardash         1,270 gr.   Torsk

2.Kjell Hammershaug1,050 gr.   Hvitting

3.Knut Gullbekk        0,340 gr.   Flynder

4.Ole Jørgen Steen    0,160 gr.  Hvitting


Fiske på Dælivann lørdag 4. februar 2017

John og Kjell brukte formiddagen for å teste fiske på Dælivann.  Bra is, lett å få fisk, men vanskelig å få større fisk.  Hvert nytt hull ga 4-5 små abbor.  Fisken bet med en gang, om de var der.  Mye boring og jobbing for å få over en kilo med fisk.  Kjell fikk 2 kg.  John fikk 1,3 kg.

Norges Cup på Steinsfjord 29. januar 2017

En fin dag, bra is (25 cm). 135 deltakere, mange av Norges beste. 2 deltakere fra BSF.  Her har vi fisket mange ganger og begynner å bli kjent med vannet.  Men en ting er sikkert.  Fisken står ikke der du fant dem i fjor.  Etter en noe treg start fant Knut Gullbekk fisken.  Knut tok opp 6,1 kg med abbor som ga 6 plass i klasse veteraner.  Gratulerer Knut.  Vinneren i elite klassen fanget over 15 kg. 

Røyetur til Tunhovd 13-15 januar 2017

Tunhovd er et stort vann en 30 km vest for Nesbyen.  Tunhovd er kjent for stor ørret.  Om vinteren er vannet kjent for bra røyefiske.  Oppholdet var på en hotell med brukbar rom og felles kjøkken og stue.  19 fiskere sjekket inn på hotellet.  4 fra BSF.  Flere fisket rett nedenfor hotellet, mens andre reiste 6 km oppover vannet.  På fredag var temperaturen -18 c.  Likevel var det bra fiske.  Temperaturen steg på lørdag, men fisken var ikke like bitevillig.  Det ble tatt til sammen ca. 30 fisk hver dag blant BSF’s fiskere.  Fisken var av brukbar størrelse.  Gaute Nuland som arrangerte turen ordnet med en røye middag på matsalen på lørdag kveld, hvor han demonstrerte fileteringsteknikk som passer til røye.  Alle fikk prøve seg med å filetere egenfanget røyer.  Vi burde satse på en tur til våren, når vi får lange fine aprildager.Siktur til Jarenvann 26. desember 2016

Årets juletur til Jarenvann var en fin dag på isen, null grader, litt sol og blank is over 25 cm tykk.  Lett å få mort og abbor på kroken, men ikke så lett å få med fisk å ta med hjem.  Det ble en dag uten sik.  Vi traff en av grunneiere på isen som fortalte litt om historien på Jarenvann.  I 50 årene var vannet kjent for bra ørret og røyefiske.  Etter hvert som klimaet endret seg til det varmere og avløp fra jordbruket ga mer næringsstoffer til vannet, overtok sik, abbor og gjedde.  I de siste årene har mort blitt dominerende.  Kan hende vi må finne et nytt vann til neste års juletur. 

Turen fikk en bra avslutning med bål og pølsesteking.  Kun 3 deltakere i år.  Flere som pleier å bli med på juleturen var opptatt med andre aktiviteter.   


Røyefiske på Savalen 15-18 desember 2016

Etter en suksessrik tur til Savalen våren 2016, ble det bestemt at vannet burde prøves i tidlig vinter.  5 BSF fiskere (Kjell, Karl Erik, Jan Gunnar, Tommy og John) tok den lange turen (320 km) gjennom Østerdalen forbi Tynset til Savalen, et stort innsjø liggende høyt i fjellterreng som er kjent for bra røyefiske.  Etter en del turer til Femunden og Hadeland med mager utbytte, var det bra å komme til et vann hvor det gikk an å få fisk.  Alle i gruppen fikk mellom 6-10 røyer hver dag, de fleste av brukbar størrelse.  Været var kaldt -10 grader, men med klar himmel og vindstille var det ingen problem å bruke hele dagen på isen. Hyttene var smale og enkle uten strøm, men lå bra plassert ved vannkanten.  En tur verdt å gjenta også neste år.  Takk til Gaute Nuland som arrangerte turen for oss.  Det ble tatt over 300 fisk fra torsdag til søndag.

KM sjøfiske søndag 30. oktober 2016 på Kalvøya

Vi var heldig med været ved årets klubb mesterskap.  Sol, 8 grader og vindstille hav.  Alt som manglet var fisk som ville ta kroken.  Noen rapporter fra deltakerne: Et par ganger var det makrellstim på overflaten, men makrellen ville ikke ta.  Noen ganger fulgte sjø ørret etter sluken helt inntil land uten at de tok sluket.   Det ble tatt 3 sjøørret.  En var under minstemål og ble gjenutsatt, så det ble tatt bare 2 tellende fisk.  Vinneren ble John Kardash, sjøørret vekt 1040 gr.  Odd Jansen tok annen plass med sjøørret vekt 330 gr.

Når så få fisk tas, blir det et dårlig mål av hvem som er beste fisker.  Styret skal diskutere alternativer for å prøve å finne et bedre sted å holde neste årets mesterskap.  En løsning kan være å holde KM tidligere i sesongen, mens det fremdeles er makrell i fjorden.  Det var til sammen 5 fiskere som deltok i årets KM. 


Fylkesmesterskap sjøfiske på Konglungen 16. oktober 2016

fra v  Knut Hoftvedt LSF 1.3 kg  Stein Ødegård LSF  2.3,  Odd Jansen BSF  1.4 kg.

BSF arrangerte årets fylkesmesterskap på Konglungen.  Til tross for en kald og overskyet dag møt opp 12 stk, de fleste fra Lillestrøm og BSF.  Som så ofte i oktober, var fisken vanskelig å finne.  Torsken var ikke inne.  Bare noen få makrell var igjen i fjorden.  De fleste fikk bare 1 til 2 fisk.  En takk til Knut Gullbekk som organiserte og ledet mesterskapet.


Resultater

1.Stein Ødegård LSF 2350 gr.

2.Odd Jansen BSF 1430 gr.

3.Knut Hovtvedt LSF 1370 gr.

4.Odd Olsen LSF 1350 gr.

5.John Kardash BSF 880 gr.

6.Eirik Gundersen BSF 690 gr.

7.Asgeir Wien Asker JFS 500 gr.

8.Finn Alnes LSF 480 gr.

9.Knut Gullbekk BSF 130 gr.


BSF tirsdagstreff på Bakeriet på Bærums Verk okt. 2016

Flere BSF veteraner pluss venner benyttet tirsdag til å nyte solen og ta en kaffekopp på Baker Hansen på Bærums Verk.  Tirsdagskaffe på Verket er en fast rutine sommer og vinter, hvor veteranfiskere kommer sammen og utveksler historier om fiskefangster fra sommerens turer, som kanskje noen ganger er en smule overdrevet.  Alle er velkommen.  Vi møter kl. 10.00 hver tirsdag, noen ganger også på fredager.

Havfiske Holmestrand 9. oktober 2016

Det var kaldt på dagens Holmestrand tur.  Ved en kald vind på 7 sekundmeter var det ikke lett å holde kroppsvarmen, til og med i god bekledning.   Turen gikk nordover mot Sandebukta hvor skipperen opplevde bra fiske dagen i forveien.  Denne gangen var fisken ikke like bitevillig.   Det ble tatt noen større fisk pluss en del hvitting, men fisken etter hvert sluttet å bite.  Skipperen flyttet båten til et kjent felt nærmere Holmestrand, men vi klarte aldri å finne en bra fiskestim.  I tillegg til en god del hvitting ble det tatt 12 større fisk, sei, kolje og torsk, mellom 1,5 og 2,5 kilo.  Eirik var dagens beste fisker med 5 store fisk.  Største fisk var en sei på 2,5 kilo tatt av John.

Havfiske Stavern september 18 2016

Etter nesten 10 år ble det igjen arrangert en havfiske tur til Stavern.  Vi har ofte opplevd vind og urolig sjø på Stavern turene, men denne gangen fikk vi knallvær.  17 grader, vindstille og klar himmel.  Den gamle og trofaste «Molly», en historisk nordnorsk tre fiskebåt er ikke lenger i bruk.  Dagens tur gikk på en større og mer moderne båt som også brukes til charter turer.  En bra, rask og stabil båt, men ikke helt egnet til havfiske.  Den manglet bl.a. ekkolodd.  Turen gikk til Hakkaberget, som normalt er en av de beste fiskeplasser.  Det ble tatt over 140 fisk, for det meste makrell.  Men det ble få stor fisk – sei, torsk og lange.  Den største fisken var en torsk på 1,5 kilo tatt av Eirik Gundersen.  Det var 7 fiskere med på turen.  Makrellen stod fra 10 – 30 meter.  De større fiskearter ble tatt fra 100 – 120 meter.

Harrtur til Rena 10-11 september 2016

BSF fortsatte en mangeårig tradisjon med årets harrtur til Rena / Glomma.  Fiske på lørdag begynte grått og overskyet.  Fisken bet ikke om formiddagen.  Endelig ved 14 tiden begynte fisken å livne til og alle begynte å få fisk.  Det ble tatt en pen ørret på 500 gram og en harr på samme størrelse.  Vi beholdte ca 10 fisk mens flere av mindre størrelse ble satt tilbake.  I fjor var de fleste fisk tatt langt ut i elva, mens fisken i år ble tatt nærmere land.  Brun og gull superpuppan var fluen som fisket best.  På lørdag kveld ble det storm med mye regn og vind.  Ved 11 tiden kom solen, og vannet var fremdeles krystallklart.  Men elva var dekket med blader som blåste fra trærne, og det ble ingen god dag for fluefiske.  Årets fiskere var John, Kjell og Karl Erik. 

Klubbmesterskapet i fiskesti-2016 ble i år arr. ved Burudvann. En flott juni kveld med mange besøkende på den nye demningen. Badende mennesker og hunder hadde tatt denne flotte kvelden til noe fornuftig.

Vi i Bsf var i sør enden av vannet.  I terrenget ble det satt opp 20 spørsmål om fiske. Det nye vi hadde i år, var myntkast på boks.( kaste på stikka) og at vi sløyfet kastepresisjon med stang. Det med myntkast var ny- gammelt for noen. Ungdomstiden var det mange av oss som brukte fritiden til dette. Spørsmålene var lette og varierende. Greit nok for de oppmøtte. Deltakerne brukte god tid på spørsmålene, men ble litt utålmodig på myntkast. Alle stod i ring for enten å syke ut eller heie på konkurrenten. Da gikk kastene litt for kjapt for noen og bra for andre. Alle traff i boksen. Flest var Kjell med 3 av 10 kast..Gjentakelse neste år Kjell?


Her er resultatet for årets km fiskesti.

1. Kjell Hammershaug           21 poeng

2. Steinar Solberg                   19 poeng

3. John Kardash                     16 poeng

4. Eirik Gundersen.                 15 poeng

5. Torild Mikalsen.                   9 poeng


Knut G.Havfiske Holmestrand 4. september 2016

Ved soloppgang kl. 7 reiste vi fra Holmestrand brygge under skyfri himmel og blankstille havn.  Denne gangen reiste vi mot Sandebukta.  Her har vi fisket før, men det har vært en stund siden.  Etter en halvtime var vi fram ved plassen på 90 meters dypp.  Her var det fisk, men de bet veldig forsiktig.  Til tider gikk det mange minutter mellom kontakt med fisken.  Men det ble tatt opp til sammen 110 fisk.  Mest sei, men en del kolje, makrell og hvitting.  Kanskje ikke vår beste tur når det gjelder fangst, men solen og den fin stille hav tar vi med oss.

BSF / LSF meitecup på Storøya 27. august 2016

Til tross for brukbart vær, var det en vanskelig dag for fiske på Tyrifjord.  Fisken var lite bitevillig, som er ganske vanlig for denne årstiden.  Mort, som det er mange av i juni, var ikke til å finne på slutten av august måned.  Med mye kasting og vandring ble det tatt noen få abbor.  Kjell Hammershaug mestret forholdet best og var en klar vinner med til sammen 900 gr. og største fisk, en abbor på 300 gr.


Resultater Storøya


Gausdal 30.6 til 2.7 2016

21.9 mil og store forventninger

 

På den forholdsvis faste helgen (ca 1 juli) dro BSF-gjengen til Vestre Gausdal og Tortjønnhytta.  Helt fra mellomkrigsårene har området trukket til seg fiskere fra Oppland,  Buskerud, Oslo og Akershus. De fleste av disse har i flere generasjoner fortalt om flotte ørretfangster, og BSF prøver stadig å løse fluekoden. I alle år har fangstene våre vært moderate eller brukbare.  Fredag kveld satte vi oss rolig ned ved Dokkvann for å se på klekking av vårfluer og Vulgata. Litt av et syn i år igjen, og et sted mellom 50-100 ørreter spiste jevnt og trutt ved holmen "vår". Men våre medbrakte Vulgatas var ikke bra nok, ingen napp.

 

Lørdag startet i Dokkfløy med meitemark og vårfluer. Fangsten ble brukbar med to 250 grammere og 1 riktig pen en som veide 400. Alle på mark.  Resten av dagen besto av 7 t. ved Dokkvann i svært dårlig sommervær. Små og store ørreter vaket gjennom hele dagen, men våre Vulgatas og Stingsilder var ikke attraktive! Etter denne kalde dagen var Tortjønnhytta svært varm. Hytta eies av Fjellstyret.

 

Alle storørretene betyr nok at deltakerne snart prøver seg med en ferietur til V. Gausdal...


BSF cup på Glomma 29. juni 2016


Største fisk gikk til Odd R Olsen, en abbor på 220g

"Rent bord" ved Tjernslitjern 24  juni 2016

 

Denne uka arr. Sollihøgda JFF sin årlige meitekonkurranse. Nok en gang gjorde BSFerne  det bra:

                      1 Knut G     26 fisk

                      2 Kjell H      15   "

                      3 Eirik G     14   "

 

Og deretter kom hjemmefavorittene på lista.


Barnas dag på Burudvann søndag 19. juni 2016

Dagen for arrangementet ble endret fra 5 til 19. juni grunnet forsinket anleggsarbeid.  Men sluttresultatet ble bra.  Burudvann er enda mer av en perle.  Dagen begynte overskyet.  Regn om kvelden.  Det kan ha satt en demper på publikumsbesøk.  Men det ble likevel 40 som meldte seg på til fiske.  Været utviklet seg etter hvert til en fin sommerdag.  En heldig treff med valg av dato likevel.  I motsetning til i fjor ble det en del fisk: ca. 25 brasma og 15 abbor.  Mange fornøyde fiskere.  Som i tidligere år var det ofte foreldrene som ble mer betatt av fiske enn barna.   En virkelig fin stemning, hvor mange unge fikk prøve sin første kast.  En takk til de som stilte opp og gjorde dagen til en suksess:  Kjell, John, Kristian, Per, Karl Erik, Eirik og Tommy.  En ekstra takk til Kjell som var organisatoren bak arrangementet og til Eirik som stod tidlig opp og føret for å trekke til fisken og som også var mester til å høve fiskene.

Utemøte på Burudvann mandag 13. juni 2016

Et bra treff med været.  En fin solfylt kveld med pølsesteking og kaffe.  Kveldens høydepunkt var klubbmesterskap i fiskesti arrangert av Knut Gullbekk.  20 utfordrende spørsmål og en avslutning med myntkasting.  Vinneren blir annonsert på september medlemsmøtet.  Flere tok med fiskestang og det ble tatt flere abbor utover kvelden


Klubbmesterskap meite på Burudvann 12. juni 2016

Da var dagen kommet hvor de ivrigste meite gjengen møttes til dyst. Det var spennende å benytte KM i Burudvann iår, siden demningen var reparert og vannstanden var veldig lav gjennom vinteren. Var det fisk igjen, og hvordan har det gått med den!

Flott vær fikk vi, og klart vann. Vannstanden var kanskje 1/2 m over normalen. 5 deltakere møtte opp denne morgenen. John Kardash benyttet seg av sørenden av vannet, mens vi andre var i nordenden.

Det ble ikke det "store"bittet, men noen fine fisker ble tatt. 3 ørreter mellom 3 og 4 hekta og 4 brasmer som var jevnstore. Den største veide 0.520 gr. Ca. 35 abbor fikk vi. De var som vanlig små, men 2-3 stykker var over 100 gr!

Ved veiing visste det seg at det ble jevnt mellom deltakerne. Særlig om 1 plassen. Eirik og Knut g hadde lik vekt selv om vi veide fiskene om igjen og i tillegg på en annen vekt. Da sier reglene at den som har flest fisk blir vinner. Knut G. hadde flere en Eirik og ble da klubbmester.

Resultat klubbmesterskap Burudvann 2016.

1. Knut Gullbekk             1.220 gr. ( vant med 9 fisk)

2. Eirik Gundersen          1.220 gr. (2 er med 7 fisk)

3. John Kardash              1.110 gr.

4. Jan G Oppegård          0.930 gr.

5. Kjell Hammershaug     0.720 gr.

Størst fisk: Brasme på 0.520 gr. Den var det John som fikk. Gratulerer med den og 50 spenn rikere.


BSF / LSF cup på Vågevann 1. juni 2016

Vågevann ligger i nærheten av Enebakk.  Vannet er stort og med en fin strand som brukes av lokalbefolkningen.  Ved at det var en vakker sommerdag, måtte cup fiskerne konkurrere med badegjester for å finne plass på strandkanten.  Vannet var fiskerikt, men fiskene var små, for det meste abbor og sørv.  En del fiskere mestret forholdet og fikk over 1 kilo, mens andre fisket under ½ kilo.  Best var LSF's Cato Røenbakken med 2000 gr. fulgt tett av LSF's Odd Olsen med 1790 gr.  Kjell Hammershaug var BSF’s beste med en tredjeplass og 1330 gr.  LSF har som lag og individuelt vært best på begge konkurranser.

Havfiske Holmestrand  29.5.2016

Turen var satt opp en uke tidligere.  Skipperen måtte utsette turen for en uke.  Men vi fikk likevel med 6 fiskere.  Været var skiftende med opphold og regn.  Heldigvis var det varmt i luften og lite vind.   Vi fisket på en plass hvor det var tatt mye fisk dagen i forveien, og fisken var der fremdeles.  Etter en noe treg start begynte fisken å bite på 50 meter.  Alle fikk bra med fisk - sei og kolje.  Vekten var mellom 1 og 2 kilo. Over 150 fisk.  Største fisk var en kolje på 2,7 kilo.  Skippern sa at han aldri hadde vært på tur med så stor koljefangst.  Nå er det hjem, tørke klær og utstyr, fryse ned fisken og vente på neste turen i september.


Rydding Lysakerelva – 19. mai 2016

Det var 5 som møt opp for å ta ryddingen på Lysakerelva, Per, Ivar, Thorild, Kjell og John.  Mye plast og ølbokser, en del bildeler og sykkeldeler.  6 sekker med søppel.  Takk til alle som møt opp.

BSF / LSF cup 18. mai på Nitelva

LSF var på hjemmebane og de var veldig gode.  Svend Wiik imponerte med å ta 8 brasmaer.

Rydding i Lomma 11. mai 2016

BSF fulgte hva som nå har blitt til en tradisjon ved å foreta en sommer rydding ved Lomma.  Det ble ryddet over 2 kvelder med 8 medarbeidere involvert.  Ryddingen pågikk fra Mølledammen Skole helt ned til Glitredammen.  Det ble tatt over 10 sekker med søppel, flere handlevogner og en brukbar sykkel.   Den fine sommerkvelden ble avsluttet med kaffe og pølser.  Takk for innsatsen.

Skogseidevannet i April 2016

BSF medlem Eirik Gundersen var på årlig tur med en vennegjeng til Skogseidevannet, en ferskvann i nærheten av Bergen.  Gruppen hadde en god fiske med over 60 fisk, både ørret og røye opp i båten, de fleste gjenutsatt. 

Fiske ved Oskarsborg Festning 8. mai 2016

Fire BSF’ere, Kjell, John, Knut og Karl Erik tok den 9.30 båten til festningen.  Fin sommerdag, opp mot  20 c.  Vi begynte fiske i dypet rett nord for brygga.  Det ble noen fisk, men etter hvert stilnet kulpen.  Vi fortsatte rundt øya og tok noen torsk, flere av brukbar størrelse.  Knut fikk en torsk med en sei i munnen.  Det ble også tatt noen sjø ørreter.   En varm sommerdag med fjær sjø blir aldri en stor fiskedag.  Men det ble tatt til sammen 16 fisk, mange satt tilbake.

Havfiske Holmestrand 17 april 2016

Årets første havfiske tur gikk fra Holmestrand brygge med en kald og vrien vind.  Mange kalde fingere.  Vi seilte i retningen Holmsbu.  Første stopp ga få fisk etter en time.  Vi fortsatte lenger innover og nærmere Hurumlandet.   Skipperen ankret på et område på ca 35 m dybde hvor vi fikk kontakt med fisk.  Det ble tatt både sei og hvitting, til sammen 75 fisk.  Den største fisk var en Sei på 2,7 kilo.  En brukbar tur, men vi venter bedre fiske i mai, og litt mer varme.

Etter et glimrende MORTEN HARANGEN-foredrag kvelden før måtte et lite knippe medlemmer komme seg til hektene igjen med sjøfiske onsdag. Syd for Tofte var fisket tregt - kun brun taretorsk kom på land.

Nord for samme tettbebyggelse imponerte Karl-Erik med en fin sjøørret på første kast!! Prøv lykken i sjøen du også....


En kort oppsummering fra årsmøtet 7.3.2016


Året 2015 hadde et høyt aktivitetsnivå med isfiske, havfiske, sommerutflukter og konkurranser i meitefiske og isfiske.  Bra deltakelse i isfiske cup og meitefiske cup mot Lillestrøm sportsfiskere. 

Ved at 2015 var et jubileumsår, ble det arrangert utflukter til isfiske på Møsvatn i Telemark og ørrettur til Galten Gård i Engerdal.

Det ble holdt 8 medlemsmøter med bra kvalitet på foredragsholdere.


Regnskapet viste et bra resultat med et overskudd på 22000 kr.  BSF har oppsparte midler som gir trygg økonomi.  De viktigste inntektskildene er bevilgninger fra kommunen og NJFF pluss inntekter fra elverydding.

Når det gjelder budsjett for 2016, regner vi med noe redusert bevilgninger fra NJFF og kommunen.  Ingen utflukter tilsvarende 2015 til jubileumsturer er planlagt i 2016.   Konsekvensen blir mindre inntekter og mindre utgifter.  Vi venter et brukbart overskudd på ca. 17000 kr.


Valget ga følgende 2016 BSF styre:

Formann  Kjell Hammershaug      Første halvår

               John Kardash              Annet halvår

Kasserer  John Kardash              Valgt 2 år

Nest fm    Knut Gullbekk             Valgt 2 år

Sekretær  John Kardash              Ikke på valg

Styrem.    Tommy Sandli             Ikke på valg

1. Vara     Raymond Hansen        Valgt for 1 år

2. Vara     Einar Ofstad               Valgt for 1 år


Valg komiteen klarte ikke å finne en formann.  For å få til et styre ble det enighet at Kjell Hammershaug ville ta det første halvår mens John Kardash vil ta det siste halvår. 

Det ble reist et forslag at styret reduseres fra 2 til 1 styremedlemmer.  Forslaget ble enstemmig vedtatt.  Konsekvensen er at styret er redusert med 1 medlem.


Slutten på en bra isfiske sesong på fjorden.

Siste torsdag 10.3.16 var avslutningen for isfiske på fjorden.  Plussgrader men fremdeles bra is, så lenge man kom ut på den.  Og det var fullt mulig fra bryggen på Solvik marina.  Vi var 4 fiskere.  Dagen endte uten den store fangst.  Flere mindre torsk som ble lagt tilbake.  Men tidligere i uken ble det tatt flere fine torsk rett utenfor brygga.  Sesongen begynte 17 januar i -14 grader fra Snarøya.  Isen har vært fremkommelig helt siden den tiden uten at is tilsynet vil åpne for publikum.  Det har vært 7 BSF fiskere som har jevnlig vært på isen.  Fiske har pågått over hele indre fjord – Snarøysund, Kalvøya, Store Ost, Lille Ost.  Beste fiske har vært ut mot kanten til åpen hav i Store og Lille Ostesund.  Noen dager har gitt virkelig bra fiske med 5-6 fisk per fisker.  Det normale var et par torsk.  Noen turer var det bare ikke fisk å få.  Aldri å forstå hvorfor fiskebitt kan svinge fra dag til dag.  Den vanlige størrelsen var fra 1,3 til 2 kilo, en sjelden gang opp mot 2,5 kilo.

Året 2016 er ikke vår beste sesong, men var en veldig god sesong sammenlignet med de 2 siste år.


Årsmøtet 7. mars 2016 - fotokonkurranse

Årsmøtet ble avsluttet med en fotokonkurranse.  Følgende bildet ble kåret som vinner.  Innsender John Kardash.


BSF / LSF cup + KM isfiske søndag 28. februar 2016

Dagens vinnere

Sammenlagt vinnere

Søndagens fiske på Dikemarkvann var både avslutning på BSF / LSF cup pluss klubbmesterskap i isfiske.  Dagen var kaldt med klar himmel og solid is, dvs en perfekt dag for isfiske.  Verkensvannet var som vanlig et utfordrende fiskevann.  Vannet er fiskerikt, men fisken er vanskelig å finne.  Brukbare men ikke imponerende fangster for de fleste.  Raymond Hansen var dagens klart beste fisker med 4580 gr, nesten 2 kilo mer enn neste mann.  Grunnet Hansens bra fiske ble BSF best som lag på Dikemark.  Når det gjelder resultat sammenlagt for alle 5 stevner, var det Knut Hoftvedt og Arnfinn Solli fra LSF som ble nr. 1 og 2.  Knut Gullbekk fra BSF ble nr. 3.  Når det gjaldt sammenlagt resultat som lag var LSF best med 43 kilo mot 33 kilo for BSF.


Når det gjaldt BSF klubbmesterskapet var Raymond klart best.  Gratulerer Raymond. 

KM resultater:

1.Raymond Hansen       4580 gr

2.Knut Gullbekk        2130 gr

3.Jan G. Oppegård      2000 gr

4.John Kardash         1520 gr

5.Kjell Hammershaug    1210 gr

6.Knut Larsen           770 gr


KM isfiske på fjorden søndag 21 februar 2016

Datoen var sent i sesongen, men isen var overraskende bra.  Litt oppbrutt på kanten, men solid og 15 cm tykk overalt.  7 erfarne isfiskere møt opp, og flere tok den lange turen over isen til Store Ost og Lille Ost, hvor det er tatt bra med torsk i de siste uker.  Alle fikk bra med fisk.  John Kardash ble vinner med litt over 10 kilo.  Det ble tatt flere torsk av bra størrelse.  Både Kardash og Knut Larsen fikk torsk som veide ca. 2,3 kilo.  Været ble utover dagen strålende, med sol og blå himmel.  Alle ble enig om å forlenge konkurransen fra kl. 14 til kl. 15 for å nyte den fine dagen.

Resultater

1.John Kardash          10.320 gr

2.Knut Larsen            8.030 gr

3.Knut Gullbekk          6.840 gr

4.Eirik  Gundersen       3.870 gr

5.Tommy Sandli           2.460 gr

6.Kjell Hammershaug      1.880 gr

7.Thorild Mikalsen       1.380 gr


Fiskearter som ble tatt var 20 torsk, 8 makrell og mange  hvittinger.


BSF / LSF cup lørdag 20 februar på Steinsfjorden.

Årets verste fisketur.  Våt snø som blåste flat over isen.  Fiskeredskaper som ikke ble holdt fast kunne blåse bort.  Og i tillegg ville ikke fisken bite.  Mange huller i isen, mye leting og få fisk.  Ved fjorårets cup på Steinsfjorden var det 10 fiskere med fangster over 4 kilo.  I år var det bare 3 fiskere som nærmet 1 kilo.  Gratulerer til vinneren Finn Alnæs, nr. 2 Raymond Hansen og nr. 3 Knut Hoftvedt som mestret forholdet på en vanskelig dag og fisket bedre enn alle andre.

BSF / LSF cup på Jarenvann 7.2.2016

Stevnet ble flyttet fra Lyseren til Jarenvann grunnet dårlig isforhold på Lyseren.  Isen på Jarenvann var solid, men dekket av vann grunnet regn og smelting.  Det var meldt dårlig vær for dagen.  Heldigvis ble været brukbart helt til ettermiddagen.  Som så ofte på Jarenvann var fisken vanskelig å finne.  Kulper som var bra i fjor fungerte ikke denne gang.  Men det var flere som fant fisken og fikk et bra resultat.  Laget til BSF var noe redusert fordi flere var på helgetur til Savalen.  Det ble LSF’s dag med de 3 første plassene.

Helgetur til Savalen  4-7 februar 2016

Tommy hadde ordnet en flott hytte nær hotellet. Vi ble 4 fra Bærum. Knut L, Eirik, Gunnar og Tommy. Vi dro fra hytta 0630 og satt kursen mot utløpet i Sørenden av sjøen. Det var fortsatt mørkt da vi kom på isen. Vi fikk raskt fisk, men dessverre var det veldig smått. Fisken bet best på lysblink og maggot. Jeg og Gunnar begynte å lete og fant etterhvert bedre fisk i vannlaget. Men ingen riktig store. Men vi fikk med oss 30 matfisk fra 150-300g. Tommy og Gaute fikk også bra med fisk. Knut L slet med å finne fisk i dag men fikk kjøpt noen nye blinker av Gaute. Fisken ville at agnet måtte være helt stille før den bet.

 

Lørdagen ble avsluttet med en fantastisk buffe på hotellet.

 

På søndagen fisket vi midt på vannet på et sted som Gaute og Tommy hadde foret opp dagen før. Det ble tatt veldig mye fisk. Dessverre mye smått i dag også. Største som ble var på 400g. Jeg mistet en røye på kiloen i iskanten, så det går bedre fisk i vannet. Både jeg og Gunnar fikk de største fiskene midt i vannet.

Knut fikk veldig bra med fisk med den nye blinken og kom hjem med en god pose med matfisk. Det ble tatt flere hundre røyer i løpet av helgen.En god dag på fjord isen 6. februar 2016

Knut og John tok en tur på fjordisen fra Nesøya til Store Ostsundet på lørdag.  Det var meldt dårlig vær med regn, men dagen ble ikke så verst likevel.  Isen var bra og trygg.  Det var flere andre fiskere tidligere på dagen, men de fikk få fisk.  Vi tok til sammen 14 torsk.  7 fisk av pen størrelse ble tatt med hjem.

BSF / LSF cup på Harestuvannet 24. januar 2016

Fiskedagen begynte i – 10 grader med mange kalde fingere, men etter hvert kom solen og dagen ble ganske fint.  Fisken var bitevillig ved starten på stevnet, men det ble mindre fangst utover dagen.  I motsetning til en del andre stevner var det større fisk som ble tatt.   I tillegg til abbor ble det tatt over 20 sik.  Fisken stod lokalt og de som fant fiskestimen hadde en god resultat.  Gratulerer til Lillestrøm som hadde dagens beste fiskere og vant overlegent på lag konkurransen.

BSF viser fiskekunster (22. januar 2016)

Forrige uke fikk BSF en nokså uvanlig henvendelse.  Elizabeth, som bor ved Stabekk, skulle arrangere et selskap for venninner, og ønsket som en del av kveldens program å vise hvordan man fileterer og behandler fisk.  Vi (John og Kjell) så ja til utfordringen.  I tillegg til å vise hvordan man fileterer torsk, makrell og ørret fortalte vi hvor og hvordan fisken ble tatt.  Flere ville vite hvor det gikk an å få fisk, og vi ga tips om fiskemuligheter på fjorden og i vår lokale vann.  I tillegg ble det vist hvordan det går an å lage en enkel og godt smakende fiskesuppe.

Ros til Elizabeth som var så sporty til å finne på en så original tiltak og invitere oss inn i hennes hjem.


BSF / LSF cup på Dælivann 9. januar 2016

BSF viste styrke på årets første cup konkurranse med første og tredje plass og 7 BSF’ere på de 10 første plasser.  Det var bra oppmøte med 13 deltakere til sammen.  En fin kald vinterdag.  Fisken, for det meste abbor, var bitevillig men små av størrelse.  Ingen stor fisk ble tatt.  Alle fikk brukbart med fisk.  Som vanlig fikk de beste mest.


På  medaljeplass:

Eirik Gundersen BSF  4750 gr.

Knut Hoftvedt LSF 3880 gr.

Knut Gullbekk BSF 3760 gr.


Jarenvann 27 desember 2015

NORDAVIND  og  MYKJE  SNØ

 

6-7 sporty BSFere tok turen til fiskerike Jarenvann søndag. Fiskerikt ja, men det gjelder ikke gjedda. Den bestanden har gått kraftig tilbake over noen år, og Grunneierlaget er trolig bekymret for dette!  FISKEKORT er nå blitt en realitet for alle som kommer til dette store vannet, og Grunneierlaget ønsker kanskje å gjøre fiskebestanden mer lik situasjonen ved normal gjeddebestand??? Den som lever får se....

I sterk vind og snøvær lyktes ikke BSFerne å finne storsiken, de ble sett men nappet aldri i Bærumskrokene. Fangsten besto etter hvert av småmort, småsik og ganske pen abbor så nok en gang skuffet storsiken.  Lettere skuffet var bålet til Knut G. dagens høydepunkt for ivrige fiskere.


BSF binder fluer.  18 november 2015

Ole H, John, Stig, Lars, Petter, Tobias, Kjell og Marit

BSF er så heldig å ha en av Norges beste fluebindere som medlem.  Marit Kronen holdt kurs i fluebinding for BSF medlemmer over 2 kvelder på Martina Hansen.  Hennes mål var til å vise bindeteknikker for fluer som alle klarer med litt øvelse, fluer som fisker godt både i markas stille vann og i elver.  Alle fikk prøve seg på å binde en superpuppa, en maur, en bille, en døgnflue og en Montana nymfe.   Med hjelp av Marit var resultatet ganske bra for de fleste.  Det var bra oppmøte på kurset med 7 deltakere.  Nå er det bare å vente til våren for å prøve på fluestanga.  Dobbelt morsomt å ta fisk på egenbundet flue.

Sterk plassering for BSF på Akershus FM sjøfiske 18.10.2015

Fylkesmesterskapet sjøfiske ble holdt på Krokstrand ved Son.  Flere tidligere FM er holdt på Krokstrand, som er  kjent som en bra fiskeplass.  Denne gangen var fisken ikke bitevillig.  Det ble tatt få fisk.  Eirik Gundersen fra BSF ble nr. 2 med 1,47 kg.  Vinneren var Stein Ødegård med 1,48 kg.  Asgeir Wien fra Asker ble nr. 3. 

Ros til Eirik som bare var 10 gram fra å være fylkesmester.

BSF var representert med 8 deltakere.  John Kardash og Knut Gullbekk fra BSF tok de 2 første plasseringer i gruppen seniorer.


KM sjøfiske 11. oktober 2015

Årets KM i sjøfiske ble holdt igjen i år på Slottet i Hurum.  Som ved tidligere år var det vanskelig å få fisk.  Det ble tatt 1 torsk og 1 sjø ørret.  Resten av fisken som ble tatt var makrell.  Som så ofte tidligere var det de beste fiskere som mestret forholdet.   Knut Gullbekk ble mester med 3,2 kg, fulgt tett av Odd Jansen med 3,01 kg.  Største fisk ble tatt av Odd Jansen, en sjøørret på  620 gr.  7 BSF medlemmer deltok i stevnet.

Havfiske Holmestrand 4. oktober 2015

Årets siste Holmestrandtur ble som tidligere år en BRA fiskedag. I fint vær beit 4-5 forskjellige fiskeslag på morgenkvisten, men ingen store! Gutta fra BSF ønsket å

sette kursen nordover, men skipper Gunnar foreslo sydover...I fire timer beit sei og makrell i ett kjør. Også 2 "spansk makrell" (omtalt i pressen i sommer) lot seg lure.

Resultatet ble 300 fisk, de 30-40 minste ble sluppet løs. Dermed måtte gutta bære svært tunge søppelsekker til bilene, og 30-40 kg ble gitt bort til interesserte på kaia!

Men de kloke storfiskene ville ikke bøte med livet, og Kjell fikk lomma halvfull av mynter for en sei som veide 1.99 kg.


GLOMMA anbefales i sept. og okt.

Midt i uka tok formannen pause fra kaffedrikking og abborfiske, istedet harrtur til Glomma.

Glomma leverer vanligvis varene i sept. og okt., altså mange uker fremover. Anbefaler absolutt BSFs medlemmer å prøve lykken!

Både strykene sør for Elverum, Nord for Rena, Hovda, Opphus, Evenstad og en rekke steder i Koppang  gir fangst.

Dagsturen denne uka ga 3 kg. harr i løpet av noen timer på en liten gul SUPERPUPPE. Hvor ?  Kjør 2 km nordover fra Rena, ta Sorknesveien t.h. og  t.h. over jernbanen. Voila - Glomma ønsker velkommen med grunne partier og kulper.  LYKKE TIL!


Harrfiske Rena / Glomma 12-13 september 2015

BSF fortsatte en mange års tradisjonen med harrtur til Rena / Glomma.  Kjell, Thorild og John reiste lørdag morgen og sjekket inn på Kvile Camping.  Fiske begynte vi med etter lunsj.  Været var vekslende med plutselig vindkast og regn fulgt med perioder med opphold og sol.  Harren var lunefull.  Det kunne gå en time uten kontakt, men plutselig ble det vak og fisken tok flua.  Søndag begynte med regn, men etter kl. 10 ble det bedre vær, til og med stille og opphold.  Vi fisket en morgenrunde og Kjell tok flere pene harr langt ut i elva med kast på dupp og flua.  Men fisken var treg i  forhold til hvordan vi har opplevd Glomma i  tidligere år.

Sjøfiske Holmestrand 6. september 2015

Ivar Jensen

Skipper Gunnar

Dagen begynte med nedtrykt stemning.  8 sekundmeter vindkast og oppildnet sjø.  Skipperen var skeptisk.  Ville ikke garantere å kunne finne fisk.  Men vi 6 som møt opp ville ta sjansen.  Når vi kom ut på havet fikk vi oppleve hva en lofotfisker opplever på sin arbeidsdag.  Bølger som bryter og blir kastet over dekk mens båten skjærer gjennom.  Alle fikk testet bekledningen.

Etter 25 minutter kom vi til en bukt som ga beskyttelse fra vinden.  Og vi fant fisken.  Havet var rikt med makrell og alle fikk så mye de ville ha.  Ikke uvanlig å trekke opp 6 makrell på heklet.  Makrellen var på overflaten – 10-15 meter.  På 40 meters dyp var det en annen fiske.  Der fikk vi hvitting og småsei.  Største fisk ble tatt av Tor Erik Biman, En pen hvitting på 850 gr.   

Etter hvert når vinden ble svakere flyttet skipperen båten til favorittstedet, hvor det var tatt pene sei dagen i forveien.  Men denne dagen var seien ikke til å finne.

Til tross for en krevende dag på sjøen var turen vellykket.  Alle fikk fisk.  Bare litt skuffet at storseien uteble.


BSF / LSF meitecup 2015

Etter  beinharde  konkurranser i meite mot Lillestrøm SF denne sommeren var det ingen tvil: KNUT GULLBEKK har meitet glimrende og vant serien med 34 poeng!!!!

Flott gjort mot Lillestrømlinger som blir bedre og bedre med meitestanga...

Hoftvedt LSF og Wiig LSF fulgte deretter, mens Kjell H.  BSF  og Eirik Gundersen BSF knep de to neste plassene.

 

Bilde  Fornøyd Knut Gullbekk med flott premie fra Elbe-Normark


BSF / LSF cup 5. september på Storøya

Lørdagens  meitekonkurranse ved Storøya ble ikke en pangavslutning årets lange sesong. Vind og regn nesten hele dagen skapte vanskelige forhold, og gutta fra Lillestrøm var klart best, viste det seg. Jan Larsen LSF lurte opp et pent knippe store abborer (den største 770 gr.) og seiret med 2700 gr. foran Knut Gullbekk

 

BSF 2600 gr. Deretter kom 4 dyktige Lillestrømlinger, Kjell Hammershaug BSF lurte opp 1100 gr. og Rolf Kalvaa BSF  150 gr.


______________________________________________