Engerdal og Galten Gård i høstfarver - meitemark ga fangst for

B S F på tur.

 

Etter å ha gledet seg og ventet i 7 måneder var det endelig tur til Galten, Galtstrømmen, Galthue, Istern, Gløta og Trysilelva.  Med båt og uten, med Panter Martin,  Engerflue og god, gammeldags meitemark fra Bærum. Regn fredag, nydelig vær lørdag. Topp service og mat på Galten. VM i Beijing midt på natta.

De 5 BSF erne kunne ikke ha det bedre! Og vi tenkte stadig på Norgesrekorden for sik: 4.1 kg. (1968).

Men ingen Engerfluer eller Panter M. slo til denne helgen. Verken harr eller ørret var det minste sultne....

Og som vanlig var meitemark og maggot "redningen" : Jan G. lurte over 15 ørret på meitemark, og Erik N. imponerte alle på garden med sik som var hele 800 gram.  Storsiken trengte bare 1 enkelt mark, og Erik var Galtens blideste mann i timesvis....


Stor BSF aktivitet i  august

Midt i august var det igjen stor aktkvitet blant BSFs medlemmer. Ingen badestrand eller fjelltur akkurat da.

KAIFISKE med 1000 deltakere

Lørdagen inviterte selveste NJFF til fische på kaia i Oslo. Blant store mengder kafegjester, og en del skuelystne,  på Aker Brygge og Honnørbrygga forsøkte"barna" å lure opp dagens største fisk. Premien var en absolutt brukbar båt !!

Ingen fra BSF fikk med seg båten, men en del barn fikk fisk.

 

De voksne var betydelig mindre avslappet enn barna. Det var veldig trangt om plassen!! og premien på 100 000 kr. gjorde noe med fiskerne. Blant deltakerne var også godt og vel 50 "profesjonelle" konkurransefiskere fra sydlige lande, men etter

2 timers fiske ble potten på 100 000 delt mellom 2 kamerater fra Oslo.

 

Innen BSF var det bare Rolf K. som fikk fisk på vekta - makrell ca 450 gram. Grattis!

 

N M  MEITE v. KONGSVINGER

En annen BSF-gjeng hadde merket seg tid og sted for Meite-NM, og representerte

sikkert BSF på en glimrende måte inne på skauen.  Fisket var som ventet krevende i +25, men Eirik Gundersen fant abboren (850 g) og Knut Gullbekk var ikke mye dårligere:450 gram. Begge fikk velfortjent premie med hjem til Bærum. De andre

BSF’erne måtte kjøre hjem uten fysisk minne fra N M.....


BSF slo til på Store Tjernsli - juli 2015


Sollihoøda JFF har arr. sitt tradisjonelle sommermeitefiske i Store Tjernsli.  Her er de beste fra nydelig kveldsvær:

 

1  Gullbekk  BSF       1.21  kg         

2  H. Skaret SJFF      0.86

3  Sandli  BSF         0.73

4  Kjell H   "         0.61

5  Gundersen BSF       0.45

6  A.Næss   SJFF       0.42


Gausdal 3-5 juli 2015

HØYE REKESMØRBRØD VED DOKKVANN

 

  Kort rapport fra Dokkvann og trivelige TORTJØNNHYTTA,

 

  7 BSF ere har igjen tatt turen til Gausdalfjellet for å oppleve skuespillet som er større enn Ibsens beste: V U L G A T A -klekkingen!

 

  Samtidig prøver alle å lure opp 1 el. 2 store ørreter....det lyktes ikke iår så nok en gang ble fiskekaker og høye rekesmørbrød helt nødvendig  magefyll.

 

Årets klekking startet trolig 1-7.  BSF-gjengen som var ivrigst etter å se denne,  kom til fjells fra hytter og hus 1 dag senere og fremdeles var antallet vulgatas beskjedent.  Men fredag 3 og lørdag 4 nærmet skuespillet seg toppen dette år, og BSF erne satt i ro ved Dokkvann og kunne bare nyte. Vi prøvde naturligvis selvbundne og flotte imitasjoner  fra  Lysaker brygge, men overlegne aurer ofret ikke falsk mat en eneste tanke.  Verken tidlig morgen, dag eller kveld. Verken fra båt eller land. Verken blekhvit  eller godt brunet fisker (kjempevær i 4 dager) hjalp.  Omtrent som tidligere år !!!

 

Det betyr at turens 2 peneste aurer ble lurt på land med spinner, og mark. Fornøyde fiskere var Erik N. og Karl-E  L. På tross av at alle svingte flua det meste av tiden.  Tisammen ble bare 15-16 ørreter lurt til å bite på mark eller små sluker.


Barnas dag på Burudvann søndag 28. juni 2015

Vi var betenkt når været, som så ofte, snudde og vi fikk overskyet og kaldere vær.  Men barna møt opp likevel.  68 barn meldte seg til fiske.  Optimisme ved at Eirik fikk flere fisk ved 9 tiden.  Men når 20 liner kastes i vannet og fisken stresses er det ikke lenger så enkelt.  Men det ble likevel tatt 30 fisk - flere fine brasma, noen ørret og resten abbor.  Det var ikke så sjeldent at foreldre ble betatt av fiske og mer eller mindre overtok stanga fra det minste.  Stemningen var bra.  Flere så at de var så fornøyde at de kom til å melde seg inn i NJFF / BSF.

En spesiell takk til Eirik som møt opp kvelden i forveien for å legge ut fiskefor for å trekke fisken, og til Kjell som var motoren bak hele arrangementet.

Takk også til Ivar, Kristian, Per og John som tok seg av instruksjon og agning for våre nye fiskere.


Utemøte på Burudvann 15. juni 2015

Lykketreff med været.  En solfylt sommerkveld.  BSF fortsatte en lang tradisjon med juni utemøte med  KM fiskesti.  Valg av Burudvann som møtested ga mulighet for deltakelse av flere som bor ved Bærums Verk / Lommedalen.  Det ble til sammen 10 deltakere.  Det ble tatt noen stang kast med mark og dupp rett utenfor leirplassen som ga fangst av både abbor og brasma. 

I tillegg til pølser og lomper fikk gjestene servert en sjokolade kake hjembakt av Thorild.

Kjell arrangerte fiskesti med som vanlig vriene spørsmål.  Svarene må gjennomgås, og vinneren av KM fiskesti blir annonsert på høstmøtet i september.

Kvelden ble avsluttet med lotteri hvor stort sett alle fikk  premier. 


KM meite søndag 14.6.15 på Storøya

KM ble avviklet på en fin sommerdag.  Fiske startet ved brua til Storøya.  Tyrifjord er et bra fiskevann.  Vakker natur, lett å komme til og fiskerikt.  Men det er ofte en utfordring å finne fisken.  En gruppe prøvde seg på vestsiden av vannet på en kjent abbor kulp.  Abboren var lite bitevillig og det ble tatt få fisk.  En annen gruppe fant en mort stim rett i nærheten av brua og fikk en bra fiske.  Som så ofte før var det Knut som ble best fisker.  De 3 beste plassene ble:  1) Knut Gullbekk  4800 gr.   2) Eirik Gundersen 2400 gr.

3) John Kardash 1660 gr.

BSF / LSF cup på Lysern tirsdag 9. juni 2015

LSF var best på et vann som de kjenner godt.

Resultater:

1 Wiig                    LSK      2030

2 Sollie                  LSK      1110

3 Gundersen        BSF        880

4 Hoftvedt            LSK        850

5 Ødegård            LSK        540

6 Gullbekk            BSF        280


LSF 4530 gr.  BSF 1160 gr.


Rydding Lysakerelva onsdag 28.05.2015

BSF fulgte en mangeårig tradisjon med rydding langs Lysakerelvas nedre del.  Etter mange år med rydding er elva blitt ganske fint.  Ingen bildekk, jernporter eller gjennomvåte sofaer i år.

Oppmøtet var bra med 7 BSF’ere.  Elva ble ryddet fra Bærumsveien til Granfoss dammen.  Det ble også foretatt rydding 100 meter på oversiden av Bærumsvei tunellen.  Kvelden ble avslutt med pølser og kaffe.  Takk for innsatsen.


BSF / LSF meitecup på Nordvann tirsdag 26. mai 2015

Det ble en vanskelig kveld på Nordvann.  Abboren var ikke særlig bitevillig.  Det som hadde suksess brukte små kroker med maggot og satset på sørv.  Som så ofte tidligere var det Knut Gullbekk som mestret forholdet og fikk mest fisk.  Største fisk var en sørv på 250 g. fisket av Knut.  Kjell Hammershaug tok også en abbor med nøyaktig samme vekt.


Resultater:

1.Knut Gullbekk 740 g.

2.Knutt Hoftvedt (LSF) 590 g.

3.Kjell Hammershaug 530 g.

4.Eirik Gundersen 370 g.

5.Stein Ødegård 360 g.


Havfiske Holmestrand søndag 24. mai 2015

Endelig en tur på fjorden med lettere klær og følelse av sommer.  Vindstille, sol og optimisme.  Skipper Gunnar melder bra fiske fra tidligere i uken.  Vi seiler direkte til Sandebukta til det stedet vi fisket ved forrige tur.  Etter noen minutter tar vi fisk, men det går i bølger.  Seien beveger seg tydeligvis i stim.  Når vi treffer blir det fisk til alle.  Denne gangen er størrelsen bra.  2 sei over 4 kilo og 6 over 3 kilo.  Det ble tatt ca. 60 fisk, mest sei og noen kolje.  En av våre beste turer.


Rydding i Lomma torsdag 21. mai 2015

BSF stilte opp også i år med ryddegjeng til Lomma.  Sykler fotballer og litt av hvert  ble  tatt opp fra strandkanten og fra elva.  Det var ikke like mange som møt opp denne gangen, men gruppen har erfaring fra tidligere år og jobbet effektivt.  Det ble ryddet fra fossen ved bakeriet og helt opp til fossen ved Mølledammen skole.  Som en belønning for innsatsen ga restauranten «Værtshuset» en pose  med  bakst til alle deltakere.


BSF / LSF cup Nitelva tirsdag 12. mai 2015

BSF fisket bra med 2 og 3 plass. 

Knut Gullbekk fikk største fisk, ei brasme på 1460g


Sjøfiske ved Oskarsborg festning søndag 10. mai 2015

Denne turen har vi snakket om lenge.  Å ta rutebåten til Oskarsborg Festning og fiske fra land.  Vi ankom øya litt etter kl. 10.00.  Med på turen var Knut, Jan Gunnar, Kjell og John.  Øya er ikke stor, og det er mulig å fiske rundt hele øya.  Noen partier er dype, mens på vestsiden er vannet ganske grunt.  Knut og Jan Gunnar kom over en kulp med bra fiske.  De tok flere pene lyr og torsk.  Kjell hadde på en stor torsk som ble hektet i sjø gresset og ikke kunne fås på land. 

Etter hvert som dagen ble varmere ble det mindre fiskebitt, men det ble likevel tatt en del fisk.  Men det ble mye kasting og mye jobbing for de fiskene som ble tatt.  Et artig sted med mange muligheter.  Kan hende vi tar en ny tur i september. 


Havfiske på Holmestrand 19 april 2015

Vi reiste kl. 7 fra Holmestrand brygge på en pen april sommer morgen for årets første havfiske tur.  Skipperen stoppet på et par steder hvor vi har fått fisk på tidligere turer.  Ingen fisk.  Vi fortsatte mot Sandebukta.  Så snart vi fikk lina i vannet ble det sei.  Fiskebitt gikk opp og ned utover morgenen, men det ble tatt flere storsei over 3 kilo i tillegg til sei på normal størrelse, pluss en del hvitting og noen få torsk.  Det ble tatt til sammen 36 fisk.

Isfiske på Møsvatn 20-22 mars 2015

8 BSF fiskere tok reisen til Møsvatn / Skinnarbu høyfjellshotell for å prøve lykken med røyefiske.  Skinnarbu er et bra hotell med god mat og fine rom, noe uvant for BSF fiskere som er vant til mer primativ omgivelser på fisketurene.  Lørdag var fulltreff når det gjelder vær.  Sol og vindstille.  Eneste problem var at fisken ikke var bitevillig.  Noen tips fra de som er kjent med vannet er at de som vil ha fisk må tidlig opp.  Vi fulgte rådet og en gruppe på fem fiskere spiste tidlig frokost og tok seg ut på isen, denne gangen i kald vind og 5 minusgrader.  Alle fikk fisk, men bakdelen var at fisken ikke var stor.  En lang biltur, over 200 km, men all right å oppleve en sosial helg sammen med fiskekollegene i ordentlig rom og med god servering.

BSF / LSF cup på Lysern søndag 8. mars 2015


Årets BSF / LSF cup ble avsluttet på Lysern.  Det var en dag med vindkast sterkt nok til å blåse bort en fiskekasse.  Lysern er kjent for stor abbor, men det ble for det meste småfisk.  Svend Wiik mestret forholdet og ble først med imponerende 7,7 kg.  BSF fiskere fisket bra med 2, 3 og 4 plass.

 

Cupen 2015 var som helhet en suksess.  Isen var bra.  Oppslutningen var bra.  Som alltid kunne det ha vært mer fisk, særlig fisk med litt størrelse.  Det er til å merke at på vann som vanligvis gir stor fisk (Stovi, Lysern) ble det tatt stort sett smått.  Det pågår en aktiv gjeddefiske på begge vann som kan ha innvirkning på fiskens størrelse.  Ved ingen gjedde for å spise småfisken blir det mange.


Sammenlagt ble det Cato som igjen var best, men BSF fisket også bra.  Raymond og Jan Gunnar ble nr 2 og 3.  Se tabellen for detaljert resultater.

Fylkesmesterskap isfiske søndag 22. feb. 2015


I F M for Akershus på Øyeren ble forholdene i største laget for gutta fra BSF, men KNUT GULLBEKK ble et hederlig unntak.  Knut halte opp hele 3 kg abbor, og ble nr. 5 i mesterskapet!


Klubbmesterskap isfiske på Dælivann lørdag 21.2.2015

Mesterskapet ble holdt på en fin midtvintersdag med sol, plussgrader og solid is.  Dæligvann er fiskerikt og det var forventet store fangster.  Fisken var bitevillig men av små størrelse.  Det ble tatt mange fisk, men få store fisk.  Deltakerne var erfarne isfiskere, og de fleste fikk bra fangster opp mot 2 kilo eller mer.  Eirik Gundersen var suverent best med 4 kilo, godt over 1 kilo mer enn nr. 2, Kjell Hammershaug.


Resultatliste:

1. Eirik Gundersen 4020g, 2. Kjell Hammershaug 2810g,

3. Knut Gullbekk 2610g, 4. Steinar Solberg 2160g,

5. Jan Gunnar Oppegård 2150g, 6. John Kardash 1890g,

7. Raymond Hansen 1730g, 8. Torhild Mikalsen 370g.


Klubbmesterskap isfiske-sjø på Høvikodden søndag 15.2.2015

bilde Kjells fangst, de minste hvittingene sluppet tilbake.

BSFs høyst uoffisielle KLM SJØ ble på sikker is vunnet av Kjell. Både hvitting og torsk var bitevillig mellom kl 13 og 14 (høyvann), og fangsten veide nesten 3 kg. De minste fikk leve videre.

Oppmøte var noe redusert på grunn av at flere erfarne fjordfiskere var bortreist mens andre måtte melde sykdomsforfall. 


1 Kjell H 2.9

2 Jan G O 1.2

3 Tor Biman 0.110

4 Thorild Mikalsen 0.110


BSF / LSF cup på Stovivann lørdag 14.2.2015

Stovivann gir vanligvis bra fangst, ofte med en del større fisk.  I dag var fisken vanskelig å finne.  De som fikk mest måtte bore mange huller.  Storfisken uteble.  De fleste fisk var små, for det mest abbor med noen få mort.  Oppmøte var bra med til sammen 19 fiskere, 2 i barneklasse.  Steinar Holte fra LSF fisket best med 6370 g mens Raymond Hansen og Eirik Gundersen tok sølv og bronseplass med 5180 og 4370 g. 

Isfiske på Burudvann for Nadderud speidere – søndag 8. februar 2015

BSF ved John stilte opp på en solfylt vinter søndag for å hjelpe Nadderud småspeidere med isfiske på Burudvann.  BSF stilte med bor og 15 pilkestikker.  Fiskerne var ivrig.  Satte på maggot på egenhånd.  Dessverre er det for tiden vanskelig å ta fisk på Burudvann.  Det ble tatt bare 3 fisk.  Men humoren var likevel på topp.  Det hele endte med bål og pølsefest.

BSF / LSF cup på Nordvann lørdag 7. februar 2015

Konkurransen ble holdt i strålende sol og minusgrader.  En strålende dag unntagen for noen kraftige vindkast.  Nordvann er ingen bra fiskevann.  Fisken er stort sett små og vanskelig å finne.  Men alle fikk fisk, og som vanlig de beste fiskere mestret forholdet og fikk mest.  BSF fiskerne hadde en god dag med Raymond Hansen på første plass med 4540 g., Jan Gunnar Oppegård på tredje plass og Kjell Hammershaug på fjerde plass.  Cato Røenbakken fra LSF fisket som vanlig bra og tok annen plass

Fangsten til Kjell fra Jarenvann torsdag.  22. jan.  Slik får man på Jarenvann om du bare vet hvor du skal fiske.  Kjell og John tok en morgentur. Mange småfisk ble satt tilbake.  Om vi bare hadde valgt dette stedet under forrige ukens cup fiske.

LØRDAG gikk en av vinterens største isfiskestevne av stabelen ved Jessheim. Ikke mindre enn 200 barn og voksne møtte fram på

Nordbytjern (bare selveste N M kan bli litt større), men i det dårlige været bet ikke fisken. En tredjedel av de håpefulle gikk tomhendt hjem!!

BSF-fiskerne tok fridag! , men Kjell skled oppover en glatt E 6 og fikk 700 gr., som ga 6 plass i klassen.


Isfiske stevne  «Uttakning til Nordisk» på Steinsfjorden 25.1.2015


B S F stilte med mange av sine isfiskere på uttakning til "Nordisk" 25 jan..Ingen maktet å blande seg opp i teten, men Knut Gullbekk fisket glimrende med sine7.5 kg. Raymond V-H og Eirik G greide 3.5 kg hver. Og vi andre lå langt bak.... I en helg med flere isfiskestevner var det STEINSFJORDEN sørlige del som som gearet landets isfiskere mest opp...sluttresultatet ville kunne være viktig for å bli med på laget til "NORDISK".

Med start rett ved "Statoil" var det kun noen få som tok turen helt opp til ÅSA, men hvorfor gå så langt???

Resten av Steinsfjorden ser ut til å bli mer og mer abborrik (bare abbor telte 25.1), og en rekke dyktige fiskere fikk virkelig fart på storabbor n.

Det var mennene inntil 55 år som skilte seg ut med flotte resultater, mens menn over 55 og begge dameklassene måtte stille langt bak de beste

gutta. Best av alle ble Thomas Hessmyr 20.5 kg., han er fra før en av landets aller beste!!! Så alt var rettferdig på Steinsfjorden. Toeren halte opp hele 19 kg....Han fisket ved Avskjer og dro og dro! Et par av BSFs boys var på samme sted, uten suksess.Vinneren av BSF fotokonkurransen 20. jan. 2015

Fotogaf: Kjell


BSF/ LSF cup Jarenvann Søndag 18. januar 2015

Jarenvann er et stort vann.  De fleste BSF fiskere valgte å krysse vannet til et sted hvor de med tidligere turer hadde bra fiske.  Det viste seg at fisken ikke var å finne på det kjente stedet.  Flere fiskere fisket rett ved møtestedet på nordsiden av vannet.  Der fantes fisk og de hadde en brukbar dag.  Jan Gunnar fikk en fin annen plass med 2920 gr.  Knut Gullbekk fikk også en bra plassering med 4. plass.  Vinneren var igjen Cato med 3800 gr.

Isfiske cup BSF / LSF på Steinsfjorden søndag 11 januar 2015


Årets første konkurranse i BSF / LSF cupen ga store fangster.  BSF fisket bra med 4 fiskere med fangst over 4 kg.  Men LSF fisket enda bedre.  Dagens vinner Cato hadde utrolig 18 kg.  Bra oppmøte på en dag med dårlig vær og glatte veier.  Neste uke blir det Jarenvannet og en helt annen type fiske.