Isfiske mars / april 2021

Årets (antageligvis) siste isfisketur gikk til 2 vann på Romeriksåsen. Lørdag gikk turen til et vann på Hadeland. Det var siken vi skulle fiske etter. Isen var bra etter kalde netter dagene føre. Eirik og Knut gikk ned på isen bare 20 m fra der vi parkerte bilene. En liten bekk rant inn i vannet der vi fisket. Etter at det var pluss grader der 1 uke før, smeltet det mye snø slik at bekken ble større. Da kom det sannsynligvis larver /insekter under isen som lokket siken opp i vannlaget. Fisket foregikk rett under isen. Vi satt å så på at siken dyttet eller tok maggoten. Artig fiske. Det ble 2 turer dit. (Første turen var det ett medlem av oss pluss Lillestrøm sportsfiskere som fikk de fleste sikene på bilde med 11 stk).

Søndag gikk turen til et vann som isen ligger lenge. Kjell, Richard, Eirik, Ole, Øyvind og Knut møtte opp på kort varsel. Tror ikke de angret, for fiske var bra det. Vi spredte oss utover vannet og hadde derfor god plass. Bortimot 150 abborer av stort og smått, gjedde og noen mort ble med opp av fiskehullene. Øyvind ble storabbor kongen. Han fikk 4 store abbor pluss at han røk snøret på en. Ole satte pers på sin abbor, med 600 gram. 

Øyvind største , 735, 630, 485, og 410 gram. Ole med 600 gram og Knut med dagens største på 800 gram pluss en på 300 gram. Kjell fikk sin største på 400 gram. Richard var veldig happy, hvor på han knekte koden for å få "smågjedder" 

Det ble en god dag på isen med fint vær. 

Jeg vil takke alle BSF medlemmer som var med på isfiske turer/konkurranser i år, og ser mot en ny og pandemi fri vinter sesong 2022.

 

Hilsen Knut Gullbekk.

KM isfiske på Burudvann 7. mars 2021

Flere dagers nattlige minusgrader frøs et tidligere lag med overvann til speil is.  Greit å komme fram på isen med riktig skotøy.  Årets KM hadde den beste oppslutningen i flere år, med 8 deltakere.  Alle fikk brukbart med fisk, men Burudvann er ikke en lett vann å fiske.  Det ble mye leting og mange huller boret.  To fiskere, Knut Gullbekk og Øyvind Norli, var i særklasse, begge med fangster over 5 kilo.  Øyvind ble årets klubbmester med 20 gr mer vekt enn Knut.  I tillegg til abbor var det tatt noen få ørret.  Gjennomsnittsvekten på fisken var 57 gr. 

Resultater:

  1. Øyvind Norli 5600 gr
  2. Knut Gullbekk 5580 gr
  3. Kjell Hammershaug 2030 gr.
  4. Eirik Gudersen 2000 gr.
  5. John Kardash 1120 gr
  6. Karl Erik Lindahl 1110 gr.
  7. Richard Simowski 1090 gr
  8. Ole J. Steen 420 gr.
  9. Anne Gundersen  70 gr. 

Barnas isfiske dag på Dælivann 27. februar 2021

Snøen har forsvunnet ved siste ukens vårvær, men isen på markavannene har holdt seg bra.   Isen på Dælivann var 40 cm tykk, og nattens minusgrader ga isen en solid overflate.  Solen og plussgrader skapte en ideal stemning for årets BSF isfiskedag for barn.  14 barn sammen med foreldre møt opp for å prøve fiskelykken på Dælivann.  Vannet er fiskerikt og alle fikk en eller flere abbor.  Årets isfiske dag var den beste som vi har arrangert så langt.  Takk til Eirik, Kjell, Ole Jørgen, Karl Erik og John som ofret en dag av ski VM på TV for å stille opp for BSF og barna. 

BSF / AJFF isfiske cup 4. stevne på Steinsfjord 21. februar 2021

En uvanlig og utfordrende dag på Steinsfjorden. Gårsdagens varme smeltet et lag med snø som lå på isen.  Resultatet ble is med et vannspeil på 5-10 cm. Steinsfjorden er et vann hvor man må finne fisken.  Flere tok seg frem til steder hvor det har vært fisket bra tidligere i sesongen, uten å finne fisk.  Andre fant fisken og fikk en bra fangst.  Som vanlig, det var de beste fiskere som fikk mest fisk. Øyvind Norli fra BSF imponerte med 7260 gr.  Asgeir Wien og Arve Stokke fra AJFF fikk også bra fangster, 5140 og 4500 gr. Sammenlagt vinner for alle fire stevner var Knut Gullbekk fra BSF tett fulgt av Øyvind Norli fra BSF og Arve Stokke fra AJFF.

Stonefly isfiske stevne på Jarnvann 20. februar 2021

Fire fra BSF deltok på Stonefly isfiske stevnet på Jarenvann.  Isen var ca. 50 cm tykk og lett å bevege seg på.  Lite snø og ingen overvann.  Fangstene var en blanding av mort og abbor, det meste små av størrelse.  Fisken stod ganske lokalt og en del hull måtte bores for å finne stimen.  Fangstene var en blanding av mort og abbor, det meste små av størrelse.  147 fiskere deltok i konkurransen.  Vinneren fikk over 5 kilo.  Fire fiskere fikk over 4 kilo.  Knut Gullbekk var BSF’s beste fisker med 2370 gr, som ga 3. plass i veteranklasse. 

Resultater BSF:

Knut Gullbekk 2370 gr.

Kjell Hammershaug 1870 gr.

Øyvind Nordli 1300 gr.

John Kardash 860 gr.


BSF / AJFF isfiske cup på Semsvann 7. februar 2021

Semsvann 9.30 søndag morgen.  Blå himmel og kaldt.  12 fiskere fra Asker og Bærum tok seg ut på isen for runde 3 av BSF / AJFF isfiske cup.  Semsvann er kjent som en treg fiskevann.  Fisken er ikke lett å finne, og de er heller ikke ivrig å ta på kroken.  Det ble mange huller og mye leting etter fiskestimen, men de beste fiskere mestret situasjonen og fikk en bra fangst.  For det meste ble det tatt små abbor, også en del små mort.  Det ble også tatt flere sik med størrelse 4-500 gr.  Knut Gullbekk var rundens beste fisker med 2320 gr.  Asgeir Wien fra AJFF og Øyvind Norli og Lars Osa fra BSF også hadde en god dag, alle med fangster over 1 kilo.  BSF var best som lag med 4850 gr. mot 3070 gr. for AJFF.

Røyetur til Tunhovd 21-24 januar 2021

På årets Tunhovd røyetur opplevde vi norsk fjellvær i alle faser.  Våt snø på torsdag, en hel dag med snø på fredag, endelig en fin solskinnsdag på lørdag, og klar blå himmel på søndag med -24 på gradestokken. 30 cm snø fra torsdagens storm ble liggende på isen.  Under snøen var det et lag med overvann.  På grunn av vanskelig framkomst og usikker is under snøen, var det ikke mulig å fiske på stedene hvor vi hadde bra fiske i fjor.  Det var tregt med fiskebitt alle dager, men det ble tatt opp en del små røyer.

 BSF’s syv fiskere var de eneste gjester på Øygardsgrend hotell.  Hotellet er et idealt sted for fiskere.  Alle bor på enkeltrom og deler felles TV-stue og spisesal.  På kvelden ble det middag på restauranten med tradisjonelle matretter.  Til tross for at det ikke ble så mange røyemiddager med hjem denne gang, var det en fin opplevelse for syv BSF veteraner å kunne dele en langhelg sammen.

BSF / AJFF isfiske cup på Stovivann 17. januar 2021

Bra fiskefangst på Stovivann.

 Asker jff og Bærum sportsfiskere møttes igjen til andre del av isfiske cupen på Stovivann. Det var bra oppmøte fra begge klubbers isfiske entusiaster. Flere nye ansikter møtte opp denne dagen. Både "gamle travere" og nybegynnere viste til gode resultater.

14 deltakere var med, og etter 4 timers iherdig boring av fiskehull på leting etter abbor og mort, ble fangsten veid inn. Det var abborer som dominerte, men noen få mort ble også tatt. Totalvekt av fangsten ble på hele 19260 gram og antall fisk var ca 700 stk. 

Arve Stokke fra Asker jff vant med 2890 gram, tett fulgt av Eirik Gundersen og Øyvind Norli fra Bærum sportsfiskere. Isen på Stovivann var super bra. 20 cm stålis. 


Resultat

BSF / AJFF cup på Brensrud 10. januar 2021

Etter en tung desember med regn og plussgrader kom endelig vinter.  Denne søndagen ble en vinterdag av beste sort med fem minusgrader, klar himmel og 15 cm solid is.  Årets første BSF /AJFF isfiske cup konkurranse ble holdt på Brensrud vann ved Asker golf.  Fisken var bitevillig en gang man fikk kontakt.  Men den var tydeligvis i bevegelse.   Mange boret hull for å prøve å finne stimen.  Fangsten var for det meste småvokst abbor med gjennomsnittsvekt 20 gr.  Noen få mort ble tatt.  Også flere gjedde ble trukket opp på isen.