Sikfiske på Storetjern 6. januar 2021

Minus 18 grader, men ingen hinder for en siktur til Storetjern i Hadeland.  Storetjern er kjent for stor sik, men de er vanskelig å lure, også i dag.  Knut fikk 3 fine sik, mens Kjell og John måtte reise hjem uten fisk.  Turen var en god oppvarming for Tunhovd turen i slutten av måneden.  Vi fikk anledning å teste støvler, kjeldress og votter mot kulden.  Agnet måtte holdes i indrelommen, ellers frøs den i løpet av et par minutter.  

Julemøte på Burudvann 5. desember 2020

Tatt i betraktning årstiden fikk vi treff, med null grader og opphold.  Denne utedagen ble vårt Julemøte.  Istedenfor julegrøt ble det grilling.  Idar tok med sin egenkomponert utegrill som fungerte utmerket.  Pølser og lomper måtte være med, men gjestene fikk en overraskelse med juleribbe stekt i folie og nyfanget røye som Knut fisket tidligere i uken. Et virkelig bra oppmøte med 15 gjester.  Et tiltak vi kan gjenta en annen gang.  Isen på Burudvann var trygg, men den var dekket med våt snø.  Kjell gjorde et forsøk med å bore noen hull rett ved landkanten og pilket flere abbor.  Et bra tegn for den dagen kuldegrader kommer for alvor..

Havfiske Holmestrand 28. september 2020

En dag med noe vind og overskyet, men ikke så verst for årstiden.  Det gikk til og med an å kaste jakken utover dagen.  Turen gikk mot Drammensfjorden.  Fisket pågikk nær Holmsbu på 37 meters dybde.  Stedet var fiskerikt med både makrell og hvitting.  Fisk på hver kast, enten man brukte pilk, hekle eller agn.  Alle fikk så mye makrell de hadde lyst til å ta med hjem.  Denne turen var den mest fiskerikt vi har hatt i flere år.  Vi var fem BSF’ere, Knut, John, Karl Erik, Kjell og Ståle.  Det ble tatt over 200 fisk, både makrell og hvitting.  Små størrelse på hvittingen, som for det meste ble returnert til sjøen.   

Barnas fiskedag på Burudvann 19. sept. 2020

Midt i september kunne våre yngste medlemmer benytte sjansen til å lure abbor og brasme i Burudvann. Slik gikk det ikke for barna som fikk en halv time med stang og snøre! Det hjalp merkelig nok ikke med fersk meitemark fra Verket Sport. En liten ørret som vaket ved demningen, var det nærmeste barna kom fangst. 

Camilla og Christian var to av de som prøvde lykken i det fine lørdagsværet.

 

 

FM sjøfiske og KM sjøfiske ved Sjøstrand 13.9.2020

Årets fylkesmesterskap ble arrangert tidlig i september for å kunne få kontakt med makrell.  Dessverre uteble makrellen.  Bare fire makrell ble tatt.  Det ble heller ikke tatt andre større fiskearter som lyr, sei og flyndre.  De som fikk bra plassering satset på mindre fiskearter, f.eks. berggylt og kutling. Disse småfisk arter ble tatt på agn.  Makrellbiter var ganske effektiv. 

Konkurransen omfattet individuell fylkesmesterskap og FM-lag.  I tillegg var stevnet BSF’s klubbmesterskap sjø. Knut Hoftvedt fra Lillestrøm Sportsfiskere var beste individuell fisker.  Hoftvedts fangst var for det meste berggylt. BSF fiskere tok sølv, bronse og de 2 neste plassene.  Når det gjaldt FM lag var et blandet lag med fiskere fra LSF og BSF som vant gull.  

 

 

 

Resultatene fra stevnet.

 

 Fylkesmester. Knut Hoftvedt                 Lillestrøm Sportsfiskere     2.590 gr.

 Sølv.                 Kjell Hammershaug     Bærum Sportsfiskere         2.270 gr.

 Bronse.            Ole Jørgen Steen         Bærum Sportsfiskere        1.810 gr.

 4 plass.           Knut Gullbekk               Bærum Sportsfiskere         1.270 gr.

 5 plass.           John Kardash               Bærum Sportsfiskere         1.230 gr.

 6 plass.           Odd Olsen                    Lillestrøm Sportsfiskere     0.430 gr.

 7 plass.           Stein Adolfsen              Asker  Jff                            0.360 gr.

 8 plass.           Odd Jansen                  Bærum Sportsfiskere         0.340 gr.

 9 plass.           Thorbjørn Bøe               Frogn Jff                             0.160 gr.

10 plass.          Finn Alnæs                    Lillestrøm Sportsfiskere             0.

11 plass.          Kenneth Olsen               Lillestrøm Sportsfiskere             0.

 

FM -LAG 

 

Gull. Mix lag. (Knut Hoftvedt Lillestrøm sp,  Kjell Hammershaug og Odd Jansen Bærum sp.) 5.200 gr.

Sølv. Bærum sp. (Ole Jørgen Steen, Knut Gullbekk, og John Kardash)  4.310 gr.

Bronse. Lillestrøm sp. (Odd R.Olsen, Kenneth Olsen og Finn Alnæs)     0.430 gr.


BSF Klubbmesterskap

Når det gjelder BSF klubbmesterskap, var Kjell Hammeshaug beste fisker og dermed klubb mester. 

 

Resultater BSF KM

Gull                 Kjell Hammershaug                2.270 gr.

Sølv                Ole Jørgen Steen                   1.810 gr.

Bronse            Knut Gullbekk                         1.270 gr.

4 plass.           John Kardash                         1.230 gr.

5 plass.           Odd Jansen                            0.340 gr.

KM meite på Burudvann 23. august 2020

4 timers fiske i overskyet vær og bare noen få badegjester var en grei ramme for BSF MEITEMESTERSKAP i Burud.

 

Klubbmester Gullbekk fant abbor og brasme i nordenden, og var til slutt umulig å slå. Han endte med over 3 kg.!!

Resultat. 

1 Knut Gullbekk             3460 gr.        ( 3 brasme, 1 ørret og 21 abbor)

2 Eirik Gundersen            700gr

3 Kjell  Hammershaug     560 gr

4 Karl Erik Lindahl           540 gr

 

En flott innsats til dere som tok dere tid til å møte opp på vår tradisjonelle klubbmesterskap. 

Samlede resultater BSF / LSF meitecup 2020

BSF / LSF meitecup 15. august 2020 - 4 stevne Nitelva. 

 

 1. Knut Gullbekk              BSF     1910 gr.
 2. Eirik Gundersen          BSF      1130 gr.
 3. Kjell Hammershaug   BSF       0540 gr.

 

Største fisk: Brasme 320 gr.

( Knut Gullbekk).

BSF / LSF meitecup  1. august 2020 - 3 stevne på Lysern.

 

Runde 3

1 Knut Gullbekk            BSF          2350 gr

2 Eirik Gundersen         BSF         1020 gr

3 Kjell Hammershaug  BSF             140 gr

4 Steinar  Schjanger     oslo sp       290 gr

5 Oskar  Schjanger       oslo sp       240 gr

 

Knut og Eirik fant sommerjagende , pen abbor. Bra jobbet.

Største fisk  fikk Eirik.  Abbor på 280 gr

 

Steinar og Oskar ( sønn) fra Oslo sp er med i gjesteklassen.

 

 Knut G  får   12 poeng.

 Eirik  G  får  10 poeng

 Kjell  H  får    9 poeng

 Ingen deltakere fra LSF

Laksefiske på Rien Vest 27-28 juli

Årets laksefiske på Numedalslågen ble ganske likt med de 2 siste årene.  Laksen var til stede, men den var ikke bitevillig.  Karl Erik hadde på en storlaks, men snøret brakk når nesten hadde fisken på land.  Været på mandag var bra. Men om kvelden kom regn og elva steg 50 cm.  Regn og flomelv gjorde fiskedagen på tirsdag ganske umulig.  Det ble tatt en mindre brunørret og en abbor på tirsdag.  Årets BSF fiskere var Tollef, Ole Jørgen, Karl Erik, Øyvind og Kjell.

Ørretfiske på Vinstrevann 26-28 juni 2020

Fire BSF fiskere ankom Haugseter Fjellstue på fredag ettermiddag.  Fredagens fiske var fra land. Båtene var bestilt for lørdag og søndag.  Ingen fisk på fredagsfiske.  Erfarne fiskere som vi traff på hotellet fortalte at det sjelden tas fiske fra land.  Nydelig vær på lørdag når vi endelig kom på vannet med to motorbåter.  Det viste seg at fisken var vanskelig å finne i det store vannet.  Dagen begynte med dorging med markdrag, som ga ingen fisk.  Karl Erik valgte isteden dorging med Rappala og fikk flere fine ørret.  Utover ettermiddagen kom den anmeldte regnvær.  Været bedret seg etter hvert, og alle tok til båtene med Rappala, i vente av en bra kveldsfiske.  Men fisken var ikke bitevillig.  Bare et par napp.   På søndag kom regnværet som varte hele dagen.  Ingen ble fristet til en tur på sjøen. Haugseter var et fint sted med hyggelig betjening, som vi fikk god kontakt med.  Vinstrevann er massivt, med mye vann å lete etter fisk.  Fiskeveteranene som vi traff, som har fisket Vinstrevann over flere år, hadde en bra fiske.  De viste hvor og hvordan de skulle fiske.  Vi kan ta helgen som en lekse i en helt annen type fiske.  Vi lærte en god del.  Neste gang blir det flere fisk.  Helgens deltakere var Eirik, Karl Erik, Kjell og John.

Medlemsmøte på Burudvann 15. juni 2020

Det var en sjelden sommerkveld, klar himmel og over 20 grader.Parkeringsplassen på Burud var fylt.  Folk på veien til vannet for å bade og nytte naturen på en av Bærums fineste steder.  BSF var heldig og fikk et bord ved vannkanten blant badegjestene.  Stekte pølser, kaffe og andre godbiter til kveldens gjester fulgt med en runde meitefiske fra standen.  Fisken var bitevillig.  Utfordringen var til å kunne finne et sted å kaste mellom folk svømmende i vannet.  Alle som prøvde seg med stanga fikk bra med fisk, både brasma og abbor.  Overraskende mange brasma, noen riktig store.  Kvelden ble avsluttet med klubbmesterskap i fiskesti, denne gangen laget av Kjell.  Med en så fin lys junikveld og fisk som vaket og tok agnet, var det flere som fortsatt med fiske frem til solnedgangen kl. 23.   

BSF / LSF meitecup på Steinsfjorden 13. juni 2020

Heldig med timingen.   Runde 2 av meitecupen ble holdt på en av sommerens fineste dager. Ved fjorårets cup-konkurranse, var Steinsjord vannet brunt og ugjennomsiktig.  I år var vannet krystallklart.  I fjor var det tiden for mort og sørv på østsiden av vannet.  I år var disse hvitfiskene på bevegelse og ikke lett å finne.  Kjell fikk kontakt med en stim av sørv og hadde to timers bra fiske, før fisken flyttet seg og det ble slutt på fiskebit.  Fiskerne som fisket på vestsiden kom i kontakt med abbor og opplevde en ganske bra fiske under hele konkurransen. Knut Hoftvedt fra LSF ble beste fisker fulgt tett av BSF’s Knut Gullbekk.   Det ble tatt opp 13.7 kg fisk til sammen. Største fisk ble abbor (Knut H.) og sørv (Kjell H.), begge 280 gr.

BSF / LSF meitecup på Dikemarkvann 30. mai 2020

Resultatene for BSF ble ikke så bra som forventet, men været var nydelig og småfisken bet.  Knut Gullbekk ble best i BSF, mens Steinar Schager Oslo Spf slo alle med  1110 gram.

Rundtur til Bærumsmarkas fiskevann 24. mai 2020

En skiftende værmelding for søndag.  Fem fra BSF tok sjansen likevel, og syklet til Småvann for årets første ørret tur.  En brukbar dag.  Litt regn innimellom, men det kan vi leve med.  Det ble fisket i Småvann, Byvann og Steffenstjernet.  Fiskebitt var som det pleier å være på denne årstiden.  Fisken var lite bitevillig.  Ingen insekter.  Noen få vak.  Vi var litt for tidlig, men vi måtte prøve.  Om et par uker med noen dager opp mot 20 grader, vil disse vannene livne til.

Deltakere var Frank, Kjell, John, Tore og Torill.

Rydding Lysakerelva 14. mai 2020

Et ganske vanlig ryddeoppgave med Lysakerelva.  6 søppelpøser med smårusk, plast og flasker, flere jernstenger, en elektrisk motor, en stol og en bildekk.  Ting som overrasker ved hver rydding.  I fjor tok vi opp en jernovn.  I år en ganske tung elektrisk motor. Hvordan kan slike gjenstander ende opp i elva?

Denne ordentlig fin maikvelden ble avsluttet med kaffe og pølsesteking. Takk for innsatsen til Kjell, Ole Jørgen, Andreas, Knut, Øyvind, Frank og John.

Rydding Lomma 6. mai.2020

Ryddingen var ikke så ulikt ved tidligere år når det gjelder mengde søppel.  Noe mindre enn i fjor når det gjelder handlevogner og sykler kastet i elva.  Vi har en sykkel som vi ikke fikk opp.  Vi prøver senere ved lavere vannstand.  Det ble samlet 7 sekker med avfall, for det meste flasker, plast og ølbokser.  Det ble ellers tatt opp to veiskilter, en galvanisert jernstang, en plastrør, en plast tønne og en handlevogn.En takk for innsatsen til Kjell, Karl Erik, Andreas, Knut og John. 

Havfiske Drøbak 3. mai 2020

Ustabilt vær hele uken.  Men denne søndagen var riktig valg, med sol og mulighet å kaste jakken.  Vi var optimister etter en bra Drøbaktur i desember med flere fine sei, men som vi har lært etter mange års havfiske, hva som hendte i fjor eller i går teller ikke.  Hver tur er noe for seg selv.  Denne gangen var det vanskelig å finne fisk.  Skipper Birger søkte med ekkolodd, men fant aldri noen bra forekomster.  Vi fisket på grunner på 30 meter og på dype på 90 meter uten å finne den fisken vi var ut etter.  Det ble tatt 6 brukbare torsk og flere mindre torsk.  Alle gikk tilbake i havet.  I tillegg ble det tatt flere småsei og en Flyndre.  Til sammen ble det tatt opp 30 fisk.  Vi prøver igjen etter sommerferie når makrellen har kommet.  Deltakere:  John, Knut, Kjell og Karl Erik.

Vår dyktig skipper i Holmestrand Gunnar Mathisen er død.  Han døde 7.4.2020.  Første BSF-tur med Gunnar var i 2006.  I starten ble det fire årlig turer.  Noen turer med skuffelser.  Slik er det med fiske.  Andre ganger eventyrlige fiske, rikelig med sei på 40-50 meter, eller makrell om høsten.  Gunnars historisk trebåt var enkelt men solid.  Plass til 8 fiskere.  Aldri i disse årene ble en tur avlyst.  Vi stod hele dagen i regn, reiste i opprørt hav med sjøsprøyt over dekket.  Gunnar var alltid flink til å holde båten i stilling mens vi fisket.  På dagene når vi slet, tok han ut stanga og fikk alltid fisk.  Nå er den tiden forbi.  Vi kommer til å savne turene med Gunnar.  Mange minner. 

Årets siste vinterfiske på Tjernsli?  6. april 2020

Eirik og Knut hadde en flott solskinnstur på Tjernslitjern.  Eirik fikk 48 abbor og 1520 gr.  Knut fikk 72 stk og det ga 2340 gr.  Det ble også fisket på lille-Tjernsli.  Fiskebit hele tiden, men størrelsen var mindre. 

Referat fra Niskin og Damtjern 4. april  2020

Kjell 13 stk ved Damtjern.  John 68 stk 2,1 kg.  Knut 64 stk. 3150 gr. Eirik 51 stk.  I dag har vi fått 220 fisk på  5 personer.

En god fiskedag i marka 2. april 2020

Kjell, Knut og Karl Erik hadde en bra fiskedag på et markavann.  6 abbor i størrelse 6-800 gram pluss flere mindre fisk.  Til tross for solfylte dager, er det fremdeles bra is på de høyere vannene i marka.

En fin dag på Burudvann. 14 mars 2020

Vinteren har definitivt ikke tatt slutt på Burudvann.  Fem BSF fiskere (Knut, Kjell, Ole Jørgen, Eirik og John) bestemte seg for å utnytte denne fine dagen med å ta en isfiske runde på vannet.  Etter noen leting fant vi fisken, som var mye på bevegelse.  Nye huller måtte bores for å finne fisken på nytt.  Det ble 20-30 huller for hver fisker, i krevende 30-40 cm. stålis.  Ganske bra størrelse på fisken i forhold til flere andre vann i Asker og Bærum.  Ingen virkelig store abbor, men de finnes om man bare treffer. På bildet er fangsten til Knut, ca 60 fisk.  Til sammen ble det tatt over 140 fisk.

BSF / AJFF Cup stevne 4 -  1. mars 2020 på Tjernslitjern

Den siste isfiske stevnet mellom Asker jff og Bærumsportfiskere ble arrangert på Tjernslitjern ved sollihøgda. Isen på småvannene i bygda har vært sikre i vinter. Tykk is oppimot 40 cm i de vannene vi har hatt stevnene. Stevnet på Tjernslitjern fikk vi i tillegg en flott vinterdag med 30 cm nysnø.

Nå skulle det fiskes i 4 timer. Vi hadde god plass på vannet til å finne hvor abborene befant seg. Bonus måtte være hvis vi fikk ørret opp av isen. Noen fant roen på sitt fiskeområde, og med tålmodighet fikk de flere fisk i noen av isfiskehullene. Det bør nevnes at abborene var i "bettet" denne dagen. Det var alle enige i. Noen flotte abborer ble også med hjem som matfisk. Totalt ble det 297 stk. abbor på 6 deltakere. (12710 gr)  

Knut Gullbekk fra Bærum sportfiskere ble den beste fisker. Stallkammeratene fra Asker, Asgeir Wien og Arve Stokke var jevne. Det skilte 60 gram mellom dem, og 10 gram totalt når alle stevnene var talt opp.

Isfiskecupen er et stevne som Asker jff og Bærumsportfiskere har hatt i 3 år. Det blir sikkert en gjentakelse neste år.

 

Resultat fra Tjernslitjern :

Knut Gullbekk                  BSF                          3500 gr

Asgeir Wien                     AJFF                         2500 gr

Arve Stokke                     AJFF                         2440 gr

John Kardash                  BSF                          1840 gr

Stein Adolfsen                AJFF                         1440 gr

Kjell Hammershaug        BSF                            990 gr

 

Totalt vant Knut Gullbekk cupen foran Asgeir Wien og Arve Stokke.

 

Total vekt : Asker 12180 gr   Bærum 12970 gr.

Samlet resultat 4 stevner 

Barnas isfiske dag på Dælivann 29. februar 2020

Værmeldingen for lørdag var ikke lovende.  Snø i vente.  Men familien Drangsholt tok sjansen.  Det ble en fin vinterdag på isen med abbor-fangst til alle barn. 

Klubbmesterskap isfiske – Stovivann 23.2.2020

Med vær som skifter dag til dag fikk vi treff på søndag med sol og null grader.  Til tross for en periode med plussgrader, har isen hold seg bra.  Stovivann er et fiskerikt vann.  Fisken var bitevillig helt fra oppstart, men noe mindre ivrig på slutten av konkurransen.  Det ble tatt for det meste små abbor, med noen få mort.  Ole Jørgen Steen tok dagens største fisk, en mort på 330 gr.  John Kardash ble årets klubbmester.

Resultater:

John Kardash             1590 gr.

Knut Gullbekk             1420 gr.

Kjell Hammershaug    1310 gr.

Ole Jørgen Steen       1190 gr.

Karl Erik Lindahl           330 gr.

Stonefly isfiske konkurranse på Jarenvann 15. februar 2020.

Rekord oppmøte på Stonefly isfiske konkurransen på Jarenvann.  Isen på sydsiden av vannet var åpent.  Stevnet begynte derfor fra nordsiden.  Ordentlig skøyteis -  solid, med ca 20 cm tykkelse.  Fisken var lett å finne, for det meste små mort og abbor.  De fleste hadde til innveiing en pose med godt over en kilo fisk.  Ole, John, Kjell og Knut deltok fra BSF, med rukbare resultater, Ole med største fangst, 1,9 kilo. 

BSF/AJFF cup på Brendsrudvann 2. februar 2020

Vedlagt er resultater etter dagens fiskekonkurranse på Brendsrudvann. Flott vær, litt surt men 6 deltakere kom seg godt gjennom 4 timers fiske. Moro at alle fikk fisk. Ingen store rugger ble dratt opp. Gjennomsnittet lå på hele 18 gram. Totalt ble det dratt opp ca 200 fisk på til sammen ca 3,5 kg. Hovedsakelig abbor, men også noen mort.

Røyefiske på Tunhovd 23-26 januar 2020

Fire BSF fiskere sjekket inn på Øygardsgrend på torsdag for en lovende fiskehelg.  Øygardsgrend ligger på sydenden av Tunhovdfjorden.  Hver fisker får eget rom, og det finnes felles stue og kjøkken.  Bra standard til en brukbar pris.  All fiske pågikk rett nedenfor hotellet.  De som ville ha fisk gikk ut i morgenmørket med hodelykt.  Fra soloppgang til lunsjtid var det liv i røyestimen. Været skifter fort på Tunhovd.  På torsdag plussgrader.  Fredag var det vind sterk nok til å blåse bort utstyr som var lagt på isen.  Fredagen ble likevel en middels bra fiskedag.  Etter å ha forhørt andre fiskere om deres fangst, flyttet vi nærmere demningen for lørdagsfiske.   Her var vi heldig og fant fisken med en gang.    Alle fikk bra med fisk.  Om ettermiddagen var det slutt med fiskebit.  Kan hende en fisk innimellom.  Søndag var det vindstille, og vi fikk like bra fiske som på lørdag.  Det ble tatt flere fisk på 350 gr. hver dag, pluss en god del på 200-300 gr.  En virkelig bra tur denne gang. Det var John, Karl Erik, Ole Jørgen og Jan Gunnar som fisket på Tunhovdfjorden.  Kjell fisket på Pålsbu, et vann nord for Tunhovdfjorden (se eget referat).

Røyefiske på Pålsbu 23-25. janurar 2020.

SELV OM DET BLÅSTE ENORMT KRAFTIG I OMRÅDET,  PÅLSBU leverte bra før helgen!!  BSFs utsendte hadde ikke napp torsdag kveld, fikk opp 7 middagsrøyer tidlig (8 -10) fredag morgen og 4 middagsrøyer tidlig lørdag morgen.  Ca 9-10 fiskere på isen begge dager var ikke så heldige.

 

Hvis du tar en tur «oppover», er det nødvendig å være på isen 0800. Biler uten piggdekk kjem itte fram til demningen ved Pålsbu.

 

BSF / AJFF isfiske cup på Hogstadvannet 19. januar 2020

BSF / AJFF isfiske cup på Hogstadvannet 19. januar 2020

Cupstevne nr 2 ble holdt på Hogstadvannet i Asker.  BSF har deltatt på stevner i tidligere år på Hogstadvannet, og har opplevd bra fangster.  Denne gangen var fisken ikke bitevillig.  Mange hull på isen og få fisk.  Bare 2 fiskere fikk over en kilo. Men flere fisk var av bra størrelse.  Oppmøte var veldig bra med 10 deltakere. 

Stevne #2. Hogstadvannet 19. januar 2020                                       

Navn                               Forening              Vekt      Poeng

Arve Stokke                    Asker JFF            1060      12

Stein Adolfsen                Asker JFF            1010      10

Pia Ryrfors                      Asker JFF            530         9

Asgeir Wien                    Asker JFF            520         8

Kjell Hammershaug        Bærum SF           490         7

Knut Kristiansen             Asker JFF            380         6

Eirik Gundersen             Bærum SF           340         5

John Kardash                 Bærum SF           230         4

Knut Gullbekk                 Bærum SF           120         3

Ole J Steen                    Bærum SF           0             2

                                              

Sum BSF                            1180    

SUM Asker JFF                  3500     

                                              

Sum top 3 Asker JFF       Asgeir, Arve, Stein          2600     

Sum top 3 Bærum SF      Kjell, Eirik, John              1060    

BSF / AJFF cup på Damtjern 18. januar 2020

Årets første cupstevne var lagt til Damtjern ved Liertoppen.  Isen på Damtjern var bra til tross for regn og plussgrader i løpet av uken.  20 cm hard is.  Været var grått med lett regn.  Bedre utover dagen.  Fisken var av små størrelse og lite bitevillig.  Vanskelig å få flere fisk på samme hull.  Knut Gullbekk var klart best og vant overlegent.  BSF var best som lag.

Stevne #1. Damtjern 18. Januar

 

Navn                                          Vekt      Poeng

Knut Gullbekk              BSF        2190      12

Asgeir Wien                 AJFF      790         10

Arve Stokke                 AJFF      720         9

Kjell Hammershaug     BSF        680         8

John Kardash              BSF        580         7

Eirik Gundersen           BSF        500         6

Stein Adolfsen             AJFF      450         5

Ole Steen                    BSF        250         4

Pia Ryrfors                   AJFF      0             3

                                              

Sum BSF                              4200     

SUM Asker JFF                    1960   

                                              

Sum top 3 Asker JFF       Asgeir, Arve, Stein          1960     

Sum top 3 Bærum SF      Knut G, Kjell, John          3450     

Romjulsfiske på Storetjern 27. desember 2019

.

Årets romjulstur gikk til Storetjern på Hadeland.  Storetjern er kjent for stor sik som er vanskelig å få på kroken.   Knut, Kjell og John tok seg ut på isen ved 10 tiden for å prøve lykken.  Sik er en fisk som er på bevegelse.  Man kan fiske for en time og plutselig er fisken der.  Og den kan bli borte like plutselig.  Knut fisket på et hull og forsøkte med forskjellig redskap.  Han fikk 3 fisk.  Kjell og John flyttet seg fra sted til sted og fikk en fisk hver.  Knut hadde tydeligvis riktig taktikk.  Fisken var blank og av fin kvalitet.  Alle veide rundt ½ kilo.  En filleterte sik er en bra stekefisk.  Smaker vel så bra som en ørret.

BSF har fått et nytt Æresmedlem – Einar Ofstad  


På julemøtet 9. desember ble Einar Ofstad utnevnt til Æresmedlem i Bærum Sportsfiskere.  Einar har vært medlem i BSF siden 1996.  Han var formann fra 2002-2005 og har vært styremedlem / varamedlem i etterfølgende år.  Einar er god til å organisere og har tatt seg av ekstraordinære arrangementer, f.eks. jubileumsfester.  Han er ivrig fluefisker.  Binder egne fluer.  Nordmarka vannene er noen av hans favoritter.  Gratulerer Einar. 

Havfiske Holmestrand 21. september  2019.

Ut fra Holmestrand brygge på blank hav og med skyfri himmel.  En siste glimt av sommer.  Riktigvalgt dag å være på havet.  Dagens tur var til fiskefeltet utenfor Holmsbu, Rødtangen.  Etter noen leting med ekkolodd fant skipper Jørn en stim med fisk på ca. 40 meters dyp.  Det ble umiddelbart tatt opp flere fine makrell opp mot en kilo.  Også hvitting og knurr bet frivillig på kroken.  Disse artene gikk tilbake i sjøen.  Det ble tatt 120 makrell pluss 70-80 hvitting og knurr.  Seks fiskere med på turen.  Alle fikk med hjem en god del makrellmiddager.  Kjell Hammershaug var dagens beste fisker med 31 makrell og dagens største fisk på 1050 gr. 

Fylkesmesterskap på Krokstrand 15. september 2019

Bærum sportsfiskere arrangerte Fylkesmesterskap i sjøfiske ved Krokstrand som ligger ved Vestby. Dette var et individuelt og lagkonkurranse. Et flott sted å arrangere fiskestevner. Nå skal det sies at det blåste veldig mye den dagen. Store bølger slo inn mot oss, fordi vinden kom fra sydvest. Slukfiske i motvind var ikke lett. 11 seniorer og 2 barn var med i stevnet. Det ble fisket vekselvis med sluk og agn. De som fisket med sluk fikk makrell. Agnfisket gikk på andre arter som flyndre, bergnebb, berggylt, knurr og kutling. Noen hvittinger ble fisket, men langt under minstemålet på 32 cm. Sei og lyr uteble, og torsken er fredet og telte ikke med.

Etter 4 timers fiske og vel "blåst" ble fisken veid. De fleste klarte å lure opp noen fisk.

 Her er resultatet. 

 1. Knut Gullbekk         Bærum sp.                   2.260 gr.  Fylkesmester

 2.Knut Hoftvedt         Lillestrøm sp.              1.390 gr.  Sølv

3. Arve Stokke            Asker jff.                       1.190 gr.  Bronse

4. Kjell Hammershaug   Bærum sp.                  880 gr

5. Odd Olsen               Lillestrøm sp.                 210 gr

6. Stein Ødegård        Lillestrøm sp.                 210 gr

7. Kenneth Olsen       Lillestrøm sp.                   90 gr

8. Thorbjørn Bøe         Frogn jff 

9. Finn Alnæs              Lillestrøm sp 

10. John Kardash         Bærum sp 

 

Resultat lag.

1. Bærum sportfiskere                      3.140 gr (John, Kjell, Knut) 

2. Lillestrøm Sportsfiskere 2/ Asker jff  (mix    2.790 gr (Knut, Stein, Arve)

3.Lillestrøm Sportsfiskere 1              300 gr  (Odd, Kenneth, Finn)


BSF / LSF cup på Tjernsli 8. september 2019

+ sammenlagt resultater 4 stevner.


Det ble ikke de store fangstene på Tjernslivann,  5 av 9 deltakere fikk fisk. Den suverenne vinneren var Eirik Gundersen BSF med 1750 gr.  Abborene stod dypt i dag. Dupp og mark var ikke godt nok, men bunnmeite fungerte bedre. Størst fisk, ørret på 540 gr. og 2 abbor på

470 gr. Resultat på de som fikk fisk var følgende:

 1. Eirik Gundersen BSF 1730 gr.
 2. Knut Hoftvedt LSF 1060 gr.
 3. Knut Gullbekk BSF 790 gr. (største fisk)
 4. Kjell Hammershaug BSF 200 gr.
 5. Kenneth Olsen LSF 120 gr.

 

Sammenlagt resultat for cupen var nr.1 Knut Hoftvedt LSF, nr. 2 Kjell Hammershaug BSF og nr. 3 Knut Gullbekk BSF.

 

Når det gjelder sammenlagt 3 manns lag, var LSF best med 50 gr. 13900 gr mot BSF’s 13850 gr.

KM sjøfiske på Rødtangen 25. august 2019

Etter et par år med svært dårlige fangster I Sjø klubbmesterskap ble d en brukbar bedring ved Rødtangen Båthavn. Både Gullbekk (mester) og Kardash (nr 2) lurte noen pene makreller ved å kaste sluk, mens vi andre satset på agnfiske, som har fungert bra denne sommer på Kalvøya, og kun lurte noen 30 grammere. Flere små torsk var også sultne. Alle lever glade videre.

 

I morgentimene 06-10 var makrellen ennå mer i bettet, og 3 utlendinger bar med seg over 20 kg.heimatt.  Rødtangen er en flott og lett tilgjengelig fiskeplass/badeplass. Stedet anbefales!!!

 

 

1 Knut Gullbekk   1.5 kg

2 John Kardash     1.2

BSF / LSF meitecup 18. august på Flateby bruk Øyeren

Sommerens tredje meite mot Lillestrømgutta i fiskerike Øyeren ble 4 timer med mange napp, menI det vindfulle været var d ikke enkelt å få med seg alt som skjedde! Men brukbare fangster og sommersolgjorde vel BSF-gutta (Eirik, Knut, Kjell) til moralske vinnere?

 BSF seiret som lag, og gjengen hadde fine ind. resultater i ukjent fiskeland.  Best av alle ble Knut Hoftvedt, LSF.  Største fisk fikk Kenneth Olsen LSF, 355 gr.  BSF var best som lag med 1630 gr mot 1555 gr.

 

Øyeren har mange år vært kjent som Norges mest artsrike innsjø med godt og vel 30 ulike arter. Forskere og eksperter har i lang tid vært uenige om tallet! -  og med besøk fra Østeuropa stiger nok dette videre.

 

7-8 ulike bransjer har prøvd seg med produksjon på Flateby  Bruk, på 1900-tallet var CELLULOSE den siste!!!

Laksefiske på Numedalslågen 4-5 august 2019


En fin sommerdag, og vi har laksevaldet Rien Vest, 800 meter med vakker fiskbar elv, til oss selv.  Vi er fem rimelig dyktige laksefiskere: Kjell, John, Øyvind, Tollef og Ole.   Vannstanden er høyere enn i fjor, og laksen viser seg flere ganger på overflaten.  Etter noen timers forsøk med sluk, rapala og flue, er vi klar at å ta laks kommer til å bli vanskelig.  En lang søndag fiskedag endte uten fisk, men kvelden fortsatte på rasteplassen ved elvekanten til klokken 1, med ost, salami, øl og fiskehistorier. 

Etter frokosten steg optimismen, mens vi så laksen sprette etter tur oppover fossen.  Men mandagen ble en gjentakelse av forrige runde.  Mye kasting, ofte rett foran vakende fisk, uten napp.  Det kunne ha gått bedre.  Ole hadde på en stor laks som brakk snørret.  Til slutt ble dagen reddet med en fin sjøørret tatt av Øyvind. 

BSF / LSF meitecup + KM - Steinsfjorden 15. juni 2019

Etter noen dager med vekslende vær, ble lørdagen en virkelig fin dag.  Sol og 20 grader.  Vannstanden i Steinsfjorden var over normal og vannet var noe brunt etter flere dagers regnvær.  Men fisken var bitevillig, om man klarte å finne dem.  Det ble tatt for det meste mort, med en del fin abbor.  Konkurransen var både BSF / LSF meitecup og BSF klubbmesterskap i meite.  Kjell Hammershaug var suverent best blant alle fiskere, med 4,2 kg fangst.  Kjell ble dermed også 2019 BSF klubbmester.


Resultater:

 1. Kjell Hammershaug       BSF 4235 gr.
 2. Svend Wiik                       LSF 3240 gr.
 3. Knut Gullbekk                 BSF 2840 gr.
 4. Stein Ødegård                 LSF 2480 gr.
 5. Eirik Gundersen              BSF 2020 gr.
 6. John Kardash                   BSF 1650 gr.
 7. Kenneth Olsen                LSF 1580 gr.
 8. Lars Fjeldstad                  LSF 1040 gr.
 9. Finn Alnes                        LSF   430 gr.

Lag resultater:

BSF 9095 gr.

LSF 7300 gr.

BSF utemøte på Burudvann 11. juni 2019

Litt regn og kaldt, som betydde at vi fikk stranden og rasteplassen til oss selv.  Eirik kastet fra stranden og får fisk med en gang.  Kvelden fortsatte med grilling og kaffe.  Bra oppmøte og en fin sosial kveld.  Kveldens høydepunkt var fiskesti arrangert av Frank.   Som han advarte, ble spørsmålene vanskelig.  Etter avsluttet møte ble 3 av deltakere igjen i regnvær helt til 22.00.  Går ikke an å reise mens fisken biter. 

Resultatet fra fiskesti ble veldig jevnt, men de tre beste ble:

 

Eirik antall korrekte svar 9

Kjell antall korrekte svar 8

Knut antall korrekte svar 7

BSF / LSF meitecup på Harestuavann 2. juni 2019

Treff med været for første runde i meitecupen.  Sol og blå himmel.  Ved 10 tiden var det små vak på en speilstille vannoverflate.  Men kast på vaket ga ingen fisk.  Fisken var ikke bitevillig denne dagen.  Det ble 6 erfarne fiskere som ikke fikk fisk.  LSF fiskere Knut Hoftvedt og Svend Wiik mestret det vanskelige forholdet og fikk en brukbar fangst. 

Barnas fiskedag på Burudvann 1. juni 2019

På tross av svært dårlige YR-meldinger, som ofte ikke slår til?, stilte Karl- Erik, Eirik og Kjell på Burudvann lørdag formiddag og håpet på godvær og fiskebett.

Det ble nesten godvær, og fisken bet! Burudvann skuffer sjelden de yngste i mai-juni.

BSF stilte med stenger og agn, og 5-6 barn fisket hver klokketime.

Etter 3 timer summerte vi 10 abbor og 4-5 brasmer. Dagens største ble en 900 gr. brasme. Barna fikk med seg en premie hjem også i år, og kanskje fikk BSF et par nye medlemmer DET kommer godt med!

Havfiske Holmestrand 25. mai 2019

En fin dag å være på sjøen.  Over 10 grader, sol og vindstille.  Den eneste bakdelen var at havoverflaten var brunt grunnet regnvær og Drammenselva.  Båten til skipper Jørn er romslig og moderne med nok plass til å pilke uten å komme bort i naboen.  Skipperen seilte sydøst fra Holmestrand og søkte på ekkoloddet etter fisk.  Mye leting, men ingen ordentlig stim viste seg på ekkoloddet.  Det ble bestemt å prøve likevel på flere lovende steder.  Resultatet ble fisk fra bunnen, for det meste hvitting, med noen få mindre kolje.  Ca. 30 fisk til sammen, det meste returnert til sjøen. 

Rydding Lysakerelva 22. mai 2019

Etter noen dager med høy vannstand etter regnværet, roet elva, slik at det var mulig å komme til gjenstander i vannkanten.  Som alltid, en del merkelige funn som man kan undre hvordan objektet endt opp i elva: to mindre jernovner, en jernbjelke, presenninger, jakker og t-skjorter, dyne og laken, i tillegg til det vanlige sortimentet med flasker og plast.  Det ble fem fylte søppelpøser til sammen. Den fine sommerkvelden ble avsluttet med pølser og kaffe.  Takk til Kjell, Andreas, Frank, Knut, Ole, Tommy og John for en grundig ryddejobb.

Rydding Lomma 15. mai 2019

Vannføringen på Lomma har roet seg, slik at det var mulig å hente sykler med krok og tau.  Fangsten ble to sykler, fire sparkesykler, en handlevogn og en veiskilt.  Det ble ryddet langs elvekanten på begge sider opp til Mølledammen skole og nedover gjennom senterområdet.  Det ble samlet syv sekker med diverse blanding.  Mye flasker og plast, også fotballer og til og med en datamaskin.  Søppelmengden var omtrent likt med i fjor.  Neste uke tar vi Lysakerelva. 

Årsmøtet for året 2018 - 5. mars 2019

Kort summert:

 • Styret ble den samme som ved forrige periode, dvs
 • Formann                     Kjell Hammershaug / John Kardash 

  Nestformann               Knut Gullbekk

  Kasserer                      John Kardash            

  Sekretær                     John Kardash                        

  Styremedlem              Tommy Sandli                       

  Vara                            Einar Ofstad  

  Vara                            Eirik Gundersen

 • BSF har bra økonomi.  Årets overskudd er kr 9000.  Budsjetterte overskudd for 2019 er kr 6000.
 • Medlemstallet går gradvis ned.  

Havfiske Holmestrand 27. april 2019

En truende værmelding for Holmestrand denne lørdagen, men sjøen var rolig og regnet ventet til vi kom på land.  Syv optimistiske fiskere på årets første havfisketur.  Skipper Gunnar seilte i retning Sandebukta på et sted som i tidligere år har gitt bra fiske.  Etter en time med bare fangst av hvitting prøvde skipperen lenger inn i bukta.  Her var situasjonen den samme.  Vi seilte til et tredje sted nærmere Holmestrand, uten å finne større fisk.  Dagens fangst ble ca. 40 hvitting pluss et par kolje.  Den største, ca. 1 kg ble tatt av Kjell. 

Barnas isfiske dag på Dælivann 2. mars 2019

Søskenparet Mali og Markus var tidlig framme på Dælivann, og ble de 2 beste fiskerne med 8 fisk.

En fin dag på Dælivann.  Litt sol.  Fremdeles solid is.  En passende dag for åtte Bærumsbarn sammen med foreldre å prøve isfiske-lykken.   Det ble tatt over 20 fisk, for det meste abbor med noen mort.  Til tross for at alle var nybegynnere, tok det ikke lang tid for å mestre teknikken med å rykke til når fisken nappet. 

Abbor  480 gr. på Jarenvann lørdag 23. februar 2019

På en solfylt lørdag kunne 75 entusiaster prøve lykken på fiskerike Jarenvann som nå har fått fiskekortordning etter at fiskebestanden de siste årene er blitt betydelig forandret.

Kjell H. ble best av BSFerne med 3.1 kg, 4 pl. i Veteran.FYLKESMESTERSKAP FOR AKERSHUS 24. februar 2019

Søndag 24 var det igjen tid for fylkesmesterskap, denne gang på Mjærvann.

Svært mange gode isfiskere tok turen, og BSFs  GULLBEKK  kapret en fin 6. plass i sin klasse (3.1 kg)


Klubbmesterskapet på isfiske 17.2.2019

Klubbmesterskap i isfiske ble i år arrangert på Steinsfjorden. Oppmøte var ved vannførehjemmet.  Arrangementet var også siste runde i BSF / AJFF isfiske cup.  Vi ble møtt med flott isforhold og et fint vær. Skulle tro at det ville være overvann etter mildværet og regn som var noen dager før. Det var tørt og fint på isen, og vi kunne gå langt på denne store sjøen.  Kjell Hammershaug gikk sørover, mens vi andre gikk østover og retning Åsa. Vi hadde bra med plass og ble aldri forstyrret av "andre" fiskere. Vi hadde forhåpninger med å få de store abbor kubbene, men de uteble. Men mange abbor og noen store mort kom opp på isen.  Etter 4 timer fiske var det å ta sekken på ryggen og komme seg tilbake til startsted. Før utregningen av vekt og plasser, serverte Kjell mat av ypperste klasse! Ole hadde med flotte premier fra sin butikk(torshov), i tillegg det som klubben hadde skaffet.


Resultat klubbmesterskap Steinfjorden.


1.Knut Gullbekk                     4520 gr

2.Kjell Hammershaug             2860 gr

3.Eirik Gundersen                  2460 gr

4.John Kardash                      0840 gr

5.Ole J. Steen                        0380 grBSF / AJFF isfiske cup på Steinsfjord 17.2.2019

Ukens varmeperiode hadde en positiv virkning på Steinsfjorden.  Snøfri blank is, hard og over 20 cm tykkelse.  Steinsfjord er alltid et spennende sted for fiske, med sjanse for storabbor.  Utfordringen er til å finne fisken, som sjelden er på samme sted som året før.  Best å finne fisken var Knut Gullbekk med 4,5 kg - 1,5 kg mer enn gruppen bak. 


Stevnet ble avsluttet med premieutdeling for sammenlagt resultat. 


Resutater Steinsfjord

Nr Deltaker              Forening        Vekt

1  Knut Gullbekk           BSF              4520

2  Arve Stokke              AJFF            2990

3  Kjell Hammershaug   BSF              2860

4  Eirik Gundersen        BSF              2460

5  Adolfsen                   AJFF             1890

6  John Kardash            BSF                840

7  Ole Steen                 BSF                380


Sammenlagt 4 stevner

Nr Deltaker                 Forening    Plass pøeng

1  Knut Gullbekk           BSF                 5

2  Eirik Gundersen         BSF                 6

3  Kjell Hammershaug    BSF                 8

4  Arve Stokke              AJFF                 8

5  John Kardash            BSF                13


BSF / AJFF isfiske cup på Brendsrudvann 10.2.2019

Dagens isfiske cup på Brendsrudvann ble holdt under vanskelig forhold. Regnet på lørdag gjorde snøen blaut og våt med en del overvann.  Været var bra den første timen, så fikk vi regn 3 neste timene. Vi ble våte inn til skinnet.  Fiske var noe tregt.  Mange småfisk, for det meste abbor.  Noen få mort.1.Kjell Hammershaug         1830 gr.  43 fisk

2.Knut Gullbekk                 1690 gr.  88 fisk

3.Arve Stokke                    1270 gr. Fisket 2.1/2 time!

4.John Kardash                  0850 gr.

 

Asker:  Arve Stokke 1270 gr.


Bærum: Kjell Hammershaug      1830 gr

             Knut Gullbekk              1690 gr

             John Kardash               0850 gr

                                               _______

                                               4370 grBSF / AJFF isfiske cup på Dælivann 20. januar 2019

En perfekt dag for stevne 2 på Dælivann.  Fire minusgrader, sol og fisk som var bitevillig.  Alle fikk bra med fisk.  De fleste fisk var småvokst abbor.  Noen få mort ble tatt.  BSF’s Eirik Gundersen var suverent best med 3820 gr.  BSF fiskere tok de fire første plassene.  Når det gjelder lag var det BSF som fisket mest med 10390 gr. mot AJFF’s 6410 gr. 

Røyefiske Tunhovd 17-20 januar 2019

Syv BSF fiskere (John, Kjell, Knut G, Ole Steen, Karl Erik, Tommy og Jan Gunnar) sjekket inn torsdag på Øygardgrend hotell for en langhelg med røyefiske.  Hotellet er akkurat passe for fiskere.   Enkeltrom med dusj og toalett, stort fellesrom med TV, og kjøkken.  Det beste fiskested på Tunnhovdvannet er rett ved hotellet.  Når vannet tappes til kraftverket, blir det strømmer som samler fisken.  Nedtappingen var ikke i gang ennå, og det påvirket fiske.  På torsdag og fredag ble det tatt stort sett bare småfisk.  Bare noen få brukbare røye ble tatt.  Betjeningen på butikken fortalte at det var melding om bra fiske på Pålsbufjorden, en 20 minutters biltur fra hotellet. 

Vi bestemte å ta lørdagsfiske på Pålsbufjorden.  En bra avgjørelse.  Flere pene røyer rett ved ankomst til vannet kl. 11.  Etter kl. 14 på lørdag ble det slutt med fiskebitt.   Tommy, Ole og Jan Gunnar overnattet en ekstra kveld for å prøve igjen på Pålsbufjorden.  Søndagsfiske var også bra.  Til sammen ble det tatt 72 røyer med størrelse mellom 250 og 400 gr. 


Isfiske cup Høymyrdammen 6. januar 2019

Søndagens fiske var den første av fire cup-stevner mellom Asker JFF og BSF.  En fin dag med minusgrader og klar himmel.  Totalt ble det fanget 441 fisk med en totalvekt på 8550 gram. Med snittvekt på 19 gr kan man vel kalles Høymyrdammen for et tusenbrødre vann. 

Eirik Gundersen var suverent beste fisker med 1820 gr, fulgt av Knut Gullbekk, Arve Stokke og Stein Adolfsen, alle med fangster over en kilo. 

Når det gjelder samlet vekt som lag var BSF best med 3940 gr. mot 2930 gr.


NÅ ER DET «VARPETID» FOR DE STØRSTE RØYENE

Akkurat nå har BSFs medlemmer store muligheter for å treffe storrøyene på Varpet. Dette er veldig spennende fiske!!!

 

Aller nærmest er Øyungen. Her er både ørret og røye – du kjenner kanskje noen som har vært der.  Fra Maridalen er spaserturen eller skituren overkommelig.

 

Hakadal stasjon er et annet greit utgangspunkt. I nærheten ligger ELVANN og LANGVANN. Begge disse har hatt 2-3 år med bra røyefiske! Grei spasertur til begge.

 

På Hadeland er antallet røyevann overraskende stort. Her er 3 eksempler:

 

•ELSJØ (ELGSJØ) kjør vei 14 fra Roa

•SKJERVA kjør 14 og 23 fra Roa

•AVTJERN  kjør 245 fra Jevnaker, bra skogsvei ved Elnes


Fylkesmesterskap i sjøfiske på Sjøstrand. 14.10.2018

Bilde fra venstre. Odd- Knut- Stein.

Bærum sp. arrangerte Fylkesmesterskap i sjøfiske på Sjøstrand. Klubben har som tradisjon hatt dette stevne de siste årene. Det vi ser er stort sett de samme personene som møter opp hvert år. Lillestrøm sp. og Bærum sp. er de klubbene som har med flest medlemmer. Dessverre var ikke Asker representert med noen av sine medlemmer i år!

Det var 12 personer som møtte.  Fiskeområdet var Vollen i vest til Slemmestad i sør. Det var et stort område å fiske på. Jeg må nevne at for 3 år siden og tidligere fisket alle med sluk eller jigg etter torsken som dominerte fangsten den tiden. Nå er torsken truet i Oslofjorden, og fangstene er fryktelig dårlig. Det ser ikke lyst ut for den arten (jeg mener at yrkesfiskere fra Sverige, Danmark og Norge må ta skylda for dette. Troll-fiske i Skagerrak de siste 30 år har tynnet ut torsk i alle årskull!).

Tilbake til konkurransen. Det ble fisket med agn og sluk. Siden storfisken uteble, var slukfiske ikke det beste å bruke denne dag. Brukte du agn, var sjansen for å få flere fisk/arter større. Vi hadde minstemål på de mest vanlig artene, og fri størrelse på andre. Det ble tatt flyndre, kutling, makrell, sei, bergnebb og lyr. Etter 4 timers fiske ble fiskene veid inn. Største enkelt fisk var på ca 1.1 kg. Det var en lyr, og som den eneste deltaker fra AJFF-OSLO som fikk. Det ble ikke de store fangstene i kilo. Vinneren Knut Gullbekk fikk 1.2 kg. Den fangsten bestod av 4 lyr, 1 makrell og 2 kutling.

Til orientering, så tar Bærum sp. arrangementet i sjøfiske september i 2019. Det blir på Krokstrand ved Vestby.


Resultater sjøfiske Sjøstrand.


1. Knut Gullbekk                      Bærum sp.       1.210 gr

2. Thorbjørn Bøe                      AJFF-OSLO.      1.090 gr

3. Odd R. Olsen.                       Lillestrøm sp.      850 gr

4. Stein Ødegård.                     Lillestrøm sp.      570 gr

5. Knut Hoftvedt.                     Lillestrøm sp.       420 gr

6. John Kardash.                      Bærum sp.          320 gr

7. Ole J. Steen.                        Bærum sp.          290 gr

8. Kjell Hammershaug.             Bærum sp.          140 gr

9. Finn Alnæs.                          Lillestrøm sp.        90 gr


(3 stk fikk ikke fisk.)


Fylkesmesterskap :

1. Knut Gullbekk

2. Odd R.Olsen

3. Stein Ødegård.
BSF / LSF meitefiske cup på Rånåsfoss søndag 16.9.18

Lillestrøm Sportsfiskere og Bærum sportsfiskere har i år hatt en konkurranse i tradisjonelt meite. Det har vært en tradisjon mellom våre 2 klubber å arr.disse stevnene. Det blir konkurrert i 4 stevner i vårt distrikt, og 3 tre av dem blir tellende. Dvs.at du kan stryke den dårligst plasserte stevne. Det regnes ut plassiffer, og den som får flest poeng blir vinner. Så følger 2-3 plass osv.

Første stevne var i Nitelva ved Lillestrøm. John Kardash vant med mye mort og flire. Det andre stevne var i steinsfjorden og der vant Kjell Hammershaug. Mye fin størrelse på abbor og mort ble tatt, men Kjell fant en plass med mye sørv. Antallet han fikk holdt til seier. Knut Gullbekk ble toer i samme stevnet. Etter en lang sommerferie, var det tredje stevnet på Vågsvann i Enebakk. Der ble deltakelsen dårlig. 3 personer møtte opp. Lillestrøm hadde dessverre glemt stevnet. Dårlig fangst ble det grunnet varmen i været og vannet. Men det stoppet ikke Kjell. Rikelig med solkrem på kroppen og solseng på brygga, klarte han å få opp de få abborene som var der. En ny seier til han.

Siste stevne var i Glomma. Rettere sagt i Rånåsfoss. Dette er hjemmebanen til noen av Lillestrøm gutta, noe som visste seg stemte. Der fins det mange fiskearter og størrelser. Det var ikke lett å knekke koden får å få fisk. Det klarte Lillestrøm. Stein Ødegård og Knut Hoftvedt fant en plass hvor mort og gullbust dominerte. Bærum SF ved Kjell og Knut hadde ikke dagen. Stein Ødegård vant foran Odd Olsen som fikk en vederbuk på 850 gram. Tredje fikk Knut Hoftvedt. Alle tre fra Lillestrøm.

Totalt (3 stevner) vant Kjell H foran Knut G. Dobbel til Bærum.


På bilde ser du fra venstre Knut Hoftvedt, Knut Gullbekk og totalvinner Kjell Hammershaug


Havfiske Holmestrand 15. september 2018

BSFs faste Holmestrandtur ble en realitet på høstens foreløpig flotteste dag, m. sol fra morgen til kveld!  Fisk i havet er ikke veldig glad i sol....og deltakerne måtte reise hjem med svært beskjedne fangstposer.  På høyvann etter 800 var heldigvis hvitting og makrell på hugget, men hele ettermiddagen ble 0-fiske. Ingen fangst i det hele tatt.

En makrell under kiloen ble dagens største, og dermed bortfalt premieutdelingen!! Trøstepremie ble som alltid kjøttkaker/vafler hos Marche .


Harrtur til Rena 8-9 september 2018

Årets Rena tur traff uheldig med været.  En stormfront traff Østlandet denne helgen.  Vi valgte å reise likevel i håp om at vi fikk noen timers god fiske.  Været på lørdag var vekslende med korte regnperioder og opphold.  Når været bedret seg ble det insekt klekking og noe liv i elva.  Det ble tatt 10 harr i løpet av dagen.  De fleste ble satt tilbake i elva.  Denne pene harren ble tatt på sort superpuppa.  På søndag kom regnet en time etter fiskestart. Vanskelig å drive fluefiske i plaskende regn.  Bare noen få fisk på søndag.